VIDEO Scandal de proporţii în Consiliul Local Balş pe un loc vacant. Consilierii PSD au părăsit sala de şedinţe

Scandal de proporţii la şedinţa ordinară a Consiliului Local Balş de săptămâna trecută între consilierii PSD şi aleşii celorlalte partide pe un post de consilier devenit liber prin demisia unui reprezentant al PSD, Vanina Badea (fostă PDL). Pentru că postul a aparţinut PDL, actuala PNL Olt pretinde oficial că locul i se cuvine în continuare, susţinând că, după ce consilierii democrat-liberali au trecut la PSD în temeiul OUG 55/2014, încă mai are supleanţi pe lista de candidaţi la alegerile locale din 2012. Pentru că preşedintele de şedinţă a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre referitor la ocuparea postului vacant, aleşii PSD, care deţin, deocamdată, majoritatea, au părăsit sala. 

Scânteia care a declanşat scandalul este o adresă oficială a PNL Olt (aripa PDL) prin care conducerea organizaţiei susţine că, deşi consilierii şi supleanţii democrat-liberali din Balş au trecut la PSD în temeiul celebrei OUG 55/2014, organizaţia încă mai are supleanţi pentru că trecerea unora dintre membrii PDL la PSD nu este validă, ea făcându-se cu încălcarea legii. PDL Olt (devenită PNL prin fuziunea vechilor PDL şi PNL) afirmă că deţine informaţii precise că unii dintre supleanţi nu au trecut la PSD prin semnarea şi depunerea declaraţiei personal în faţa secretarului primăriei, aşa cum prevede OUG 5/2014, ci că declaraţiile au fost depuse, prin împuternicire, de fosta preşedintă a PDL Balş, consilierul local Mariana Gheorghe. Respectivele împuterniciri nu au fost însă legalizate în faţa unui notar public, astfel că ele nu au nici o valoare.

„Având în vedere că nu sunt admise împuterniciri date pe fiţuici nelegalizate în faţa notarului public, PDL Olt consideră că încă mai are membri pe lista de consilieri supleanţi, fapt pentru care vă solicităm pe această cale să ne comunicaţi care persoane au fost prezente personal în momentul semnării declaraţiei de trecere de la PDL la PSD. Considerăm că în acest moment postul de consilier local vacantat în cadrul Consiliului Local Balş aparţine de drept PDL. Până la clarificarea situaţiei vă rugăm să nu validaţi decât propunerea venită din partea PDL Olt”, se arată în adresa democrat-liberalilor.

Scandalul a pornit imediat după citirea documentului şi după ce preşedintele de şedinţă, consilierul local George Radu, a propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre referitor la validarea ocupării postului vacant de Iulian Cătălin Şerban (PSD), acuzând-o totodată pe Mariana Gheorghe că ar fi făcut presiuni asupra colegei sale Vanina Badea să demisioneze. De altfel, demisia acesteia nu a fost depusă la Primăria Balş de semnatară, ci de un alt membru al PSD. 

După ce s-a opus manifestându-şi nemulţumirea printr-un ton ridicat, tremurând de nervi, Mariana Gheorghe a anunţat retragerea aleşilor PSD, şedinţa suspendându-se după ce nu a mai fost întrunit cvorumul prevăzut de lege. 

„Bătaia” pe locul de consilier local vacant vizează crearea unei noi majorităţi împotriva aleşilor PSD şi schimbarea viceprimarului social-democrat Cornelia Smarandache cu un reprezentant al PNL.

După întrunire, Vanina Badea a revenit asupra demisiei, retrăgând-o. Badea nu a putut fi contactată pentru confirmarea acestei informaţii, însă OLT-ALERT a intrat în posesia documentului pe care îl publică în facsimil.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5uREG5VRPy0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here