Olt: În 2014 ITM Olt a înregistrat peste 100 de accidente de muncă, din care patru au fost mortale

Pe parcursul anului 2014, angajatorii din Olt au comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă peste 100 de accidente de muncă, peste 60 de angajaţi fiind declaraţi cu incapacitatea temporară de muncă, patru persoane pierzându-şi viaţa.

Angajatorii au anunţat, anul trecut, către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt 110 evenimente în care au fost implicaţi lucrători ai acestora, din care au rezultat 65 de accidentaţi, 61 de persoane cu incapacitate temporară de muncă şi patru accidentaţi mortal. Restul evenimentelor s-au situat în categoria accidentelor uşoare, sub 3 zile de incapacitate temporară de muncă.  

Tot anul trecut s-au înregistrat un număr de 162 boli profesionale, aproape toate cazurile provenind de la SC Electrocarbon SA Slatina.

Tot anul trecut la ITM Olt au fost înregistrate 454 de sesizări şi reclamaţii, cele mai multe referindu-se la neacordarea drepturilor salariale şi a altor drepturi care decurg din munca prestată, nerespectarea duratei normale a timpului de muncă şi neplata orelor suplimentare, practicarea muncii fără forme legale şi desfacerea abuzivă a contractelor individuale de muncă.

„În toate situaţiile de mai sus s-au dispus controale privind verificarea celor sesizate, s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor constatate, iar unde situaţia a impus, s-au aplicat sancţiuni contravenţionale”, a declarat, pentru OLT-ALERT, şeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Reprezentanţii ITM Olt au efectutat, în 2014, peste 3.800 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi securitate şi sănătate în muncă, aplicând amenzi de peste 2,3 milioane de lei. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru munca la negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here