Cei doi poliţişti din Scorniceşti prinşi luând mită au fost condamnaţi la închisoare cu executare

Tribunalul Olt i-a condamnat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe cei doi poliţişti din Scorniceşti acuzaţi de luare de mită la câte patru ani de închisoare cu executare. Hotărârea nu este definitivă, cei doi condamnaţi, Nicuşor Viorel Ţecu şi Petre Sanda putând-o ataca la Curtea de Apel Craiova.

„În baza art. 289 alin.1 C.pen. rap. la art.6, 7 lit.c) din Legea nr.78/2000, condamnă pe inculpatul Ţecu Nicuşor Viorel , cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor de procedură la cabinet av. Ţuluca Radu, situat în Slatina, strada Mânăstirii, nr. 14, bl. 8 C, sc. A, ap. 4, parter, judeţul Olt, cetăţean român, căsătorit, studii superioare, agent şef adjunct de poliţie, necunoscut cu antecedente penale ) la pedeapsa principală de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În baza art. 67 alin. 2 C.pen. rap. la art.289 alin.1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) , g) şi h) C.pen. pe o durată de 2 ani , după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) , g) şi h) C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. II. În baza art. 289 alin.1 C.pen. rap. la art.6, 7 lit.c) din legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Sanda Petre cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor de procedură la sediul cabinetului avocatului ales Rădulescu Ion, situat în Slatina, str.Ecaterina Teodoroiu, bl. 30, sc.A, ap.9, Judeţul Olt, cetăţean român, căsătorit, agent şef principal de poliţie, necunoscut cu antecedente penale ) la pedeapsa principală de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În baza art. 67 alin. 2 C.pen. rap. la art.289 alin.1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) , g) şi h) C. pen., pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit a), b) , g) şi h ) C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale”, se arată în soluţia instanţei. 

La jumătatea anului trecut, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind controlul traficului rutier, cei doi oameni ai legii au oprit pe raza localităţii Jitaru, judeţul Olt, un autoturism condus de o şoferiţă. „Contrar îndatoririlor de serviciu, ei au întocmit un proces verbal de contravenţie care conţine date necorespunzătoare adevărului, pentru a nu se suspenda dreptul de a conduce, în schimbul sumei de 200 lei”, potrivit procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here