În 2014, jandarmii olteni au executat 320 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cu probleme în Justiţie

Jandarmii din Olt au executat, în 2014, peste 320 mandate de aducere emise de organele judiciare, curţi de apel, parchete, tribunale şi judecătorii din România.

Potrivit unor statistici ale Jandarmeriei Olt, din totalul mandatelor de aducere, 65% au fost emise pentru persoane din mediul urban şi 35% pentru persoane din mediul rural, 165 persoane fiind însoţite de jandarmi şi prezentate în faţa organelor judiciare emitente a mandatelor. 

Jandarmii olteni au pus în executare mandate de aducere emise de către organe judiciare şi instanţe din judeţul Olt, dar şi din alte localităţi din ţară, precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Deva, Ploieşti, Strehaia, Sânnicolau Mare.

„Termenele de executare a mandatelor de aducere înaintate către Jandarmeria Olt, au fost respectate în totalitate, nefiind înregistrate cazuri de neexecutare a mandatelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inaspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan.
 

Pentru punerea în executare a mandatelor de aducere emise de organele judiciare, jandarmii desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor menţionate în documente şi a domiciliilor acestora, de transmitere a mandatului persoanei pentru care a fost emis şi ulterior de însoţire a acestor persoane la sediul organelor judiciare. Persoanele care sunt aduse în faţa organelor de urmărire penală în baza unui mandat de aducere pot avea calitatea de martor, suspect, persoană vătămată sau inculpat, explică Emanuel Botan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here