Căderile de zăpadă şi viscolul au lăsat 15 localităţi din judeţul Olt fără energie electrică

Puse pe jar de atenţionările meteorologilor în legătură cu căderile de zăpadă şi cu viscolul care s-a abătut la nivelul judeţului în perioada 6 – 8 februarie, autorităţile din Olt au răsuflat uşurate după ce fenomenele meteo anunţate nu au produs pagube. Totuşi, în 15 localităţi din judeţ au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Pentru deszăpezirea drumurilor naționale în Olt s-a acționat cu un 40 de utilaje și au fost împrăștiate 809 tone de material antiderapant. Pe drumurile județene s-a acționat cu 35 de utilaje de deszăpezire și s-au împrăștiat 350 tone de material antiderapant. 

„Principalele obiective au vizat protejarea populației, asigurarea funcționării la parametrii optimi a sistemelor de utilități publice, asigurarea accesului către unități spitalicești și alte obiective de interes general, precum și începerea în bune condiții a procesului de învățământ”, a declarat prefectul judeţului, Silviu Neacşu. 

Cu toate acestea, echipele CEZ Distribuție au fost nevoite să intervină pentru remedierea defecțiunilor apărute în rețelele de alimentare cu energie electrică în mai multe localităţi.

„Au fost semnalate deranjamente în 15 unități administrativ teritoriale (municipiul Caracal, orașele Corabia și Piatra-Olt și comunele Dobrosloveni, Fărcașele, Iancu Jianu, Icoana, Izbiceni, Movileni, Obîrșia, Osica de Sus, Tia Mare, Urzica, Vădastra și Vădăstrița), un număr de 4.670 consumatori fiind afectați. În acest moment nu mai există localități nealimentate cu energie electrică”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

În cele trei zile nu au fost înregistrate cazuri sociale sau persoane lovite de hipotermie, iar 15 gravide aflate în trimestrul al III – lea de sarcină și 170 de dializați au fost transportaţi la unităţile sanitare în siguranţă.

În cele trei zile aflate sub atenționări meteorologice 344 de pompieri, 395 de polițiști şi 50 de jandarmi au acţionat zilnic pentru a se asigura că populaţia este în siguranţă.

În eventualitatea unor noi atenţionări meteo autorităţile judeţului spun că sunt pregătite să facă faţă situaţiei.

„Pentru scurtarea timpilor de răspuns și de intervenție în cazul semnalării unor urgenţe medicale, recomandăm, în continuare, ca solicitările către Serviciul de Ambulanţă să fie efectuate prin apelul unic de urgenţă 112”, se mai arată în comunicatul prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here