Doi minori din Slatina, reţinuţi pentru furt. Alte patru persoane, cercetate în libertate pentru aceeaşi infracţiune

Doi minori de 15, respectiv 16 ani, din Slatina, bănuiţi de comiterea mai multor furturi din diverse societăţi comerciale şi din autorurisme, au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, de poliţiştii de la Investigaţii Criminale.

Cei doi minori sunt bănuiţi că, împreună cu alţi trei tineri, cu vârste de 16 şi 18 ani, în luna noiembrie 2014 ar fi pătruns, prin efracţie, în sediile a trei societăţi comerciale din municipiul Slatina, de unde ar fi sustras ţigări şi bani. De asemenea, în lunile noiembrie 2014 şi ianuarie 2015, aceiaşi ar fi sustras bani, acumulatori şi alte bunuri din trei autoturisme parcate în diverse locuri Slatina.

 

Prejudiciul total creat prin activitatea infracţională a tinerilor este de aproximativ 8000 lei şi a fost recuperat în proporţie de 20%. 

„Cei doi minori au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Olt, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Faţă de ceilalţi suspecţi s-a dispus începerea urmăririi penale, urmând a fi cercetaţi în stare de libertate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Alţi doi bărbaţi de 28 şi 35 de ani, din oraşul Piatra Olt, bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă, se află în cercetarea poliţiştilor.

 

„În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Poliţiei oraşului Piatra Olt, au fost identificaţi doi bărbaţi, de 28 respectiv 35 ani, din oraşul Piatra Olt, bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă. Aceştia, în perioada 22.01 – 24.01.2015, ar fi pătruns în locuinţa unui cetăţean din oraşul Piatra Olt, de unde ar fi sustras două unităţi de calculator, un monitor, o tastatură şi un mouse”, a mai spus Claudia Radu.
 

Prejudiciul, în valoare de 2.500 lei, a fost recuperat, iar cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here