Rezultatul expertizei psihiatrice întârzie în cazul criminalului care şi-a măcelărit victima cu 13 lovituri de cuţit

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt aşteaptă, încă, rezultatul expertizei medico-legale psihiatrice ce întârzie în cazul criminalului din Slatina care, la începutul lunii trecute, a ucis cu 13 lovituri de cuţit o femeie. Dovada lipsei discenărmântului în timpul oribilei crime l-ar scăpa pe Adrian Gălbenuşe, autorul faptei, de o condamnare a instanţei.

Deşi rezultatul expertizei medico-legale nu a sosit de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală, procurorii spun că nu au indicii, în urma audierilor efectuate până acum, că autorul nu ar fi avut discernământ în momentele în care şi-a măcelărit victima. Cel puţin aşa a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

„Dacă expertiza va stabili că autorul nu are discernământ, nu va fi trimis în judecată, dar nu avem încă indicii că n-ar avea discernământ. Expertiza este făcută pentru că aşa impune procedura”, a declarat şefa Parchetului judeţean.

Procurorii olteni le-au cerut celor de la INML ca expertiza să fie efectuată, totuşi, într-un termen rezonabil pentru ca şi soluţionarea dosarului să fie aibă loc într-un timp rezonabil.

„Ne-au mai solicitat cei de la INML nişte înscrisuri şi, atunci, ca să nu mai existe astfel de situaţii şi să aprecieze în continuare că mai au nevoie de orice alte acte, am hotărât să le fac o copie a întregului dosar şi să îl trimit în totalitate. Noi am depus diligenţe, chiar zilele trecute când le-am înaintat tot dosarul, i-am rugat ca expertiza să fie făcută într-un termen rezonabil. Ştim însă că, la nivelul INML, sunt foarte multe cereri”, a mai spus prim-procurorul Anca Anuţa.

Norica Niţu, de 59 de ani, din Slatina, a fost ucisă în seara zilei de 15 ianuarie pe strada Toamnei, lângă blocul în care locuia, cu 13 lovituri de cuţit de către vecinul său, Adrian Gălbenuşe. Acesta s-a predat poliţiştilor după două zile de căutări zadarnice ale oamenilor legii. Nu se cunoaşte încă motivul crimei, iar procurorii spun că, deşi ei tratează cazul ca toate celelalte, acesta reprezintă o latură aparte prin impactum emoţional creat în rândul cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here