FOTO Artă fotografică de excepţie în expoziţie la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina

Zeci de lucrări de artă fotografică semnate de fotografi valoroşi din Oradea vor putea fi admirate, vreme de două săptămâni, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina. Expoziţia a fost deschisă oficial marţi, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, a instituţiei-gazdă şi a Clubului Fotografic „Alutus” din Slatina, în prezenţa unor elevi care se îndeletnicesc cu această artă şi a reprezentanţilor unor instituţii de cultură. 

Cele circa 50 de lucrări, aparţinând membrilor Asociaţiei „Euro Foto Art” şi ai Clubului Fotografic „Nufărul”, din Oradea, pot fi admirate în Sala de expoziţii „Nicolae Truţă” a Bibliotecii Judeţene. Intitulată „Dialog…”, expoziţia a fost vernisată în prezenţa unor liceeni de la colegiile „Ion Minulescu” şi „Radu Greceanu” din Slatina, împătimiţi de fotografia artistică.
De la eveniment nu au lipsit directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, Florian Dumitrescu, artistul fotograf Valeru Ciurea, referent în cadrul aceleiaşi instituţii, şeful bibliotecii, Florian Cârstea, fotografa Cornelia Ciurea etc. În deschiderea vernisajului, Valeru Ciurea a explicat că, prin găzduirea acestei expoziţii, organizatorii doresc conturarea unui schimb cultural între Oltenia şi alte regiuni ale ţării.
„Expoziţia nu se intitulează întâmplător «Dialog…». Anul trecut, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt a iniţiat tabăra regională de meşteşuguri. Prin aceasta ne dorim să realizăm un dialog Oltenia-Ardeal- Moldova şi, bineînţeles, şi celelalte regiuni în măsura posibilităţilor şi interesului. Această expoziţie face parte din aceeaşi zonă de interes, în a stabili nişte punţi de legătură trainice, iată, acum prin intermediul artei fotografice. Urmează ca şi noi, la rândul nostru, să ajungem la Oradea, Baia Mare, Satu Mare prin intermediul fotografiei. Cu siguranţă, anul acesta vom merge la Târgu Mureş, unde va fi organizat un festival de film şi vom avea reprezentare şi la cea de-a V-a ediţie a Salonului «Etnografica»”, a explicat Valeru Ciurea.
Expoziţia este una itinerantă şi a mai fost vernisată în galerii din Bucureşti, Carei, Cluj Napoca, Galaţi şi Târgu Mureş, dar şi în China, Polonia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria (Debrecen). în cadrul Festivalului internaţional, în data de 19 ianuarie 2015 şi în Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here