VIDEO Peste trei milioane de lei din fonduri europene pentru asistarea şomerilor din Olt şi Bucureşti

Consiliul Judeţean (CJ) Olt va derula în acest an, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 din Capitală, un proiect finanţat din fonduri europene referitor la asistarea şomerilor din regiunile fost industrializate.

Participarea judeţului Olt la acest proiect a fost aprobată de consilierii judeţeani în şedinţa ordinară de marţi. Intitulat „Măsuri pentru asistarea şomerilor din regiunile fost industrializate”, proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007 – 2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” şi are o valoare totală de 3.083.562 de lei.
 
Obiectivul general al proiectului constă în consilierea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţul Olt şi din Bucureşti. Principalele obiective operaţionale sunt atragerea şi menţinerea unui număr cât mai mare de persoane pe piaţa muncii, reducerea şomajului de lungă durată prin acţiuni preventive şi colective, îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor, în special a celor de lungă durată, şi a persoanelor inactive pe piaţa muncii.
 
„Este un proiect pe care îl vom derula în colaborare cu cei de la Primăria Sectorului 3. Practic, atunci când va fi terminat de scris, va începe şi implementarea lui, pentru este pe exerciţiul bugetar 2007-2013 şi suntem în ultimul an de prelungire a acestui buget, deci va trebui să finalizăm acest proiect până la sfâşitul acestui an”, a declarat vicepreşedintele CJ Olt Marius Oprescu.
 
Contribuţia Consiliului Judeţean Olt în acest proiect este de 915.208 lei.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/E7q0q9oxEVg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here