Liderul PMP Olt, Marian Vasile, despre Elena Udrea: „Pentru PMP nu se poate spune că este o situaţie comodă”

În cadrul primei întâlniri din acest an cu presa locală, preşedintele PMP Olt, Marian Vasile, i-a luat, miercuri, apărarea fostei sale şefe, Elena Udrea, lăsând să se înţeleagă faptul că fostului preşedinte al PMP i s-a luat dreptul la prezumţia de nevinovăţie în cazurile în care este acuzată de mai mute fapte de corupţie. În acelaşi timp, Vasile susţine că, dat fiind cazul Udrea, „pentru Partidul Mişcarea Populară nu se poate spune că este o situaţie comodă”.

Liderul PMP Olt  a explicat că este bine ca Justiţia să îşi facă datoria, dar că, în cazul Elenei Udrea, lucrurile ar sta cu totul altfel în privinţa drepturilor de care trebuie să beneficieze un om pus sub acuzare.

„Justiţia trebuie, într-adevăr, să îşi facă datoria, pentru că trăim într-un stat democratic, care este parte a Uniunii Europene, şi acest lucru trebuie să se întâmple, s-a întâmplat în ultima perioadă şi sper ca şi de aici încolo să fie la fel. Numai că, ce nu am înţeles în aceste zile, de ce peste noapte un om care a fost şi este în continuare un om politic de succes, cu mari calităţi, care, să nu uităm, a fost ministru al Dezvoltării şi Turismului o perioadă destul de lungă şi care şi-a pus amprenta în mod pozitiv asupra dezoltării localităţilor şi turismului, este de ce nu există mai întâi prezumţia de nevinovăţie, şi abia după aceea să fie arestat”, a declarat Marian Vasile, afirmând că Elena Udrea a fost transformată peste noapte în spaţiul public în cel mai mare duşman naţional. 

Făcând comparaţie între anchetarea Elena Udrea, în care procurorii DNA au cerut rapid punerea sub urmărie penală şi arestarea sa, şi alte persoane sus-puse cu probleme, Marian Vasile a dat exemple cazurile lui Toni Greblă, aflat încă în libertate, şi Dan Voiculescu, „care a fost cercetat ani şi ani de zile, şi abia după aceea a fost arestat şi încarcerat”. 

Liderul PMP Olt recunoaşte, totodată, că, pentru PMP, cazul fostului preşedinte nu induce o situaţie prea bună.

„Pentru Partidul Mişcarea Populară nu se poate spune că este o situaţie comodă, pentru că, până la urmă, Elena Udrea a fost cea care a ridicat partidul, pentru că până la intrarea în PMP a doamnei Elena Udrea, Partidul Mişcarea Populară era un partid de 1 – 2%”, a mai spus Marian Vasile, afirmând că speră ca Elena Udrea să demonstreze încă o dată că este o femeie puternică, pentru că „mai are încă multe de spus în politica din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here