Dascălii şi elevii olteni vor fi şcoliţi şi în 2015 de profesorii universitari de la Craiova

Parteneriatul pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt l-a încheiat anul trecut cu Universitatea Craiova pentru pregătirea elevilor olteni în vederea susţinerii examenului de bacalaureat şi a profesorilor pentru definitivarea pe post continuă şi în 2015.


Un nou protocol de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt şi Universitatea Craiova a fost semnat recent, astfel că elevii de liceu din clasele a XII-a vor putea beneficia de pregătire suplimentară cu profesorii universitari craioveni pentru a-şi spori şansele promovării examenului de bacalaureat. De aceeaşi şansă vor beneficia şi profesorii care doresc să se definitiveze pe post sau să se titularizeze în gradul didactic II. În protocol mai sunt prinse pentru anul acesta şi activităţi sportive. 

„La sfârşitul lunii ianuarie am semnat din nou protocolul cu Universitatea Craiova, pentru desfăşurarea activităţilor în parteneriat şi este vorba despre pregătirea elevilor pentru susţinerea examenului de bacalaureat, pregătirea profesorilor pentru definitivare pe post, titularizare gradul didactic II, dar şi desfăşurarea, în parteneriat cu Universitatea din Craiova a unor activităţi sportive. Este vorba de Cupa la Fotbal a Universităţii Craiova. Este un parteneriat cu care ne mândrim şi care şi-a dovedit eficienţa în anul şcolar trecut, şi ne-am bucurat când partenerii noştri şi-au arătat disponibilitatea de a continua acest parteneriat”, a declarat şefa IŞJ Olt, Felicia Man.


Un alt punct de pe lista activităţilor pe care IŞJ le va desfăşura cu Universitatea Craiova se referă la posibilitatea ca elevii înscrişi  la Centrul Judeţean de Excelenţă Olt să aibă acces la laboratoarele prestigioasei universităţi din Bănie.

„Încă un punct de pe lista activităţilor pe care le desfăşurăm cu Universitatea Craiova îl reprezintă şi participarea elevilor noştri înscrişi la Centrul Judeţean de Excelenţă la activităţile şcolare desfăşurate în laboratoarele Universităţii Craiova, pentru că, aşa cum ştiţi, este un punct nevralgic aici, privind atât dotarea laboratoarelor, cât şi activitatea elevilor în laborator. Sunt convinsă că şi anul acesta vom finaliza activitatea din cadrul parteneriatului cu Universitatea Craiova şi vom putea spune la sfârşitul anului că a fost un parteneriat activ şi bun”, a mai spus Felicia Man.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here