INSTANŢĂ Dosarul „Mafia de la FC Caracal” a fost amânat din nou la Tribunalul Olt

Judecarea dosarului „Mafia de la FC Caracal”, în care fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, este acuzat, alături de alţi cinci inculpaţi, de delapidare, abuz în serviciu, fals, uz de fals şi evaziune fiscală, a fost din nou amânată, joi, de magistraţii Tribunalului Olt. Este a şasea oară când judecarea cazului este amânată de judecători.

Amânarea a fost solicitată de apărătorul unuia dintre inculpaţi, avocata Lucia Furtună, motivându-şi cererea prin faptul că abia miercuri a fost angajată de inculpat, Stelian Veselin, fost director al SC IGO SA Caracal, şi că îi trebuie timp pentru studierea dosarului.

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, Stelian Veselin, fost preşedinte al echipei de fotbal FC Caracal şi fost director al IGO SA, Victor Botezatu, trezorier al asociaţiei sportive, administrator al SC Progres Club SRL şi angajat la IGO SA, Petre Neacşu, secretarul asociaţiei FC Caracal, Cristian Georgescu, vicepreşedinte al echipei şi fost lucrător la Garda Financiară şi Artemiza Pisică, fostă directoare economică a IGO SA, au fost trimişi în judecată la jumătatea anului trecut. Cu toţii sunt acuzaţi de delapidare, abuz în serviciu, fals material, uz de fals şi evaziune fiscală în cazul fostei echipe de fotbal a Caracalului. 

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2010 – 2013 cele şase persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop sustragerea de sume substanţiale de bani în dauna unei instituţii publice şi a unei societăţi comerciale din municipiul Caracal, pentru susţinerea echipei de fotbal locale, în acest fel instituţia publică fiind prejudiciată cu aproximativ 6.000.000 de lei.

Următorul termen al procesului a fost fixat pentru data de 5 martie. 

Fostul primar Gheorghe Anghel mai este judecat, alături de alte persoane, într-un alt dosar pentru delapidarea bugetului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here