Zeci de percheziţii la Caracal, sute de kilograme de tutun confiscate şi bani ridicaţi de poliţişti

Poliţiştii din Olt au confiscat, miercuri, 500 de kilograme de tutun, mai multe aparate artizanale pentru tocat şi mărunţitul tutunului, dar şi zeci de mii de lei în timpul mai multor percheziţii desfăşurate la 24 de locuinţe din Caracal ale unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun. 16 persoane au fost conduse la Poliţie pentru audieri.

Percheziţiile s-au desfăşurat în două dosare penale instrumentate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, care efectuează cercetări pentru comiterea unor infracţiuni prevăzute în Codul Fiscal. În urma perchiziţiilor 16 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Caracal, pentru audieri.
 
„Aceste persoane sunt bănuite că, în perioada 2014 – 2015, au comercializat, prin intermediul unui oficiu poştal şi a unei firme de curierat, tutun mărunţit şi tratat. La percheziţii au fost găsite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, 200 kilograme de tutun foi, în valoare de aproximativ 50.000 lei, şi trei aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, precum şi suma de 32.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 
Din cele 500 kilograme de tutun confiscat, 300 de kilograme au fost depistate şi ridicate de la un oficiu poştal din Slatina.

Percheziţiile au fost efectuate de 50 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt, de la Poliţia Caracal şi din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Olt. Acţiunea a avut sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi suportul tehnic al DIPI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here