Colegiului Medicilor Olt, la a doua strigare pentru Adunarea Generală pe anul 2015

După ce, la prima strigare de acum nouă zile, s-a soldat cu un eşec total, Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Olt se va desfăşura, vineri, de la ora 18.00, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina, indiferent câţi doctori vor fi prezenţi la întrunire. Eşecul primei întâlniri a fost pusă pe seama conducerii executive a acestui organism, acuzată că nu i-a anunţat pe medicii care ar fi trebuit să fie prezenţi.

Dacă prima oară Adunarea Generală nu s-a putut ţine fără prezenţa a două treimi din numărul total al membrilor, la a doua strigare ea se va putea desfăşura cu câte persoane vor participa, deciziile putând fi luate cu majoritate simplă, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a Colegiului. Pe ordinea de zi figurează prezentarea şi aprobarea raportului de activitate pe anul 2014, o dare de seamă a Comisiei de Disciplină, balanţa financiar-contabilă pentru anul trecut şi proiecţia bugetară pentru 2015.

Programată iniţial pentru vineri, 6 februarie, Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Olt nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. Dintre cei circa 750 de membri ai organizaţiei, doar 18 au fost prezenţi la întrunire. Unii dintre doctorii prezenţi s-au arătat suspicioşi faţă de absenţa aproape in corpore a colegilor lor, medici de familie şi specialişti, aruncând vina asupra conducerii executive Colegiului Medicilor, pe care au acuzat-o că în mod intenţionat nu i-a anunţat pe toţi medicii. De altfel, preşedintele colegiului, Marinache Costache, şi vicepreşedintele Viorel Rădulescu, şi-au manifestat zgomotos nemulţumirea faţă de prezenţa unor jurnalişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here