Campanie împotriva consumului şi traficului de droguri în unităţile de învăţământ din Olt

Inspectoratul Școlar Județean Olt derulează, în această perioadă, în parteneriat cu mai multe instituţii publice şi la iniţiativa Prefecturii Olt, o campanie de prevenire și combatere a traficului și consumului ilicit de droguri, precum și combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în toate unităţile de învăţământ din judeţ.
 
Campania s-a derulat, miercuri, în prezenţa elevilor şi cadrelor didactice din cadrul colegiilor „Carol I”, „Radu Greceanu” şi „Ion Minulescu” din Slatina, a celor din Liceul „Ștefan Diaconescu” Potcoava şi din Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Scornicești, dar şi în prezenţa părinţilor.
 
Obiectivele campaniei sunt informarea elevilor, părinților și cadrelor didactice despre cauzele şi condițiile care favorizează şi determină consumul de droguri și de substanțe halucinogene, despre implicațiile și consecințele psiho-individuale, socio-profesionale și penale ale comportamentului de consum. În acelaşi timp, vor fi promovate în școli și licee un stil de viață sănătos, combaterea viciilor și implicarea tinerilor în activități recreativ – formative tematice.
 
„Această campanie va dura până pe 27 februarie şi se va desfăşura în absolut toate unităţile de învăţământ din judeţ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt, Mirela Paraschiv.
 
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt, alături de IŞJ, Prefectura Olt, Inspectoratul de Poliție Judeţean, DIICOT Olt, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor şi administraţiile publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here