Consilierul local PNL Răducu Ivan din Corabia, „călcat” din nou de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bucuresti au descins, miercuri, la mai multe locaţii din Olt aparţinând familiei consilierului local PNL Răducu Ivan de la Corabia, aflat în arest la domiciliu după ce oamenii legii l-au prins, luna trecută, cu zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă.

Procurorii au percheziţionat un restaurant cu autoservire din Corabia şi două farmacii care funcţinează la Orlea şi Gura Padinii, toate controlate de consilierul local vizat, dar şi un depozit din Tia Mare de care se ocupă tatăl alesului. Procurorii n-au găsit alte ţigări de contrabandă, dar au ridicat mai multe sume de bani.
 
Percheziţiile desfăşurate în Olt au făcut parte dintr-o acţiune mai amplă a procurorilor DIICOT, care au descins, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucuresti, în alte 14 locaţii din judeţele Suceava şi Ilfov şi din Bucureşti pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în contrabanda cu ţigări.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul României, din Serbia, Bulgaria si Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal,  importante cantităţi de ţigări ce erau ulterior valorificate pe teritoriul naţional. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 200.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.
 
Potrivit anchetatorilor, ţigările erau introduse periodic, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, cu diferite autovehicule, în spaţii special amenajate (portbagaj, aripi, bord, praguri etc.) şi erau depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.Pentru acţiunea de miercuri procurorii au fost sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale. şi de Brigada Specială de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

Răducu Ivan a fost reţinut, în ianuarie, pentru 24 de ore după ci procurorii din Corabia l-au prins cu 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Magistraţii Judecătoriei Corabia au admis, ulterior, propunerea procurorilor de arestare preventiv a inculpatului. El a contestat apoi decizia la Tribunalul Olt, care a decis că inculpatul poate fi cercetat în stare de arest la domiciliu, după ce acesta a plătit, între timp, contravaloarea accizei în contul ţigărilor confiscate.

 

Consilierul local a mai fost săltat de mascaţi în 2012, într-un dosar de cămătărie şi contrabandă cu ţigări, dar atunci nu a fost reţinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here