Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva bulgară Ţvetana Pironkova (57 WTA) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Halep a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a trece de Pironkova.

Prima la serviciu, Halep a început partida cu mare dificultate, reuşind să treacă primul punct în dreptul numelui ei pe tabela de marcaj abia în ghemul al treilea. Ea şi-a fructificat serviciul la scorul de 0-2, apoi a condus cu 40-0, insuficent însă pentru a egala situaţia, deoarece Pironkova a anulat mingile de break ale româncei.

Jucătoarea bulgară a surprins-o pe Halep cu un joc defensiv exact, cu o bună mişcare în teren şi cu mingi trimise la risc către liniile terenului, multe dintre ele nimerindu-şi ţinta. Românca nu a avut răbdare şi a vrut mereu să încheie repede punctele, ceea ce i-a reuşit rareori în debutul meicului.

Simţind că este în dificultate, Halep i-a cerut, la scorul de 2-3, sfaturile antrenorului Victor Ioniţă, căruia i s-a plâns de lovitura „joasă” de rever a bulgăroaicei. Ioniţă i-a „corectat” Simonei tactica, poziţia în teren şi la serviciu, iar eleva lui a mai pierdut doar un ghem în primul set, cel care a ridicat scorul la 4-2. La 3-4, Halep a „muncit” pentru un break pe care l-a reuşit după mai multe egalităţi. Condusă cu 30-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-4, Simona Halep a accelerat cu câteva execuţii de mare jucătoare şi a finalizat setul, scor 6-4, după 45 de minute.

Românca şi-a pierdut serviciul şi în debutul setului al doilea, dar a recuperat imediat ghemul. Cu coapsa stângă bandajată, Pironkva a început să-şi piardă din uşurinţa mişcării şi din acurateţea loviturilor, cedând teren uşor-uşor. Halep a reuşit break-ul la 3-2, apoi şi-a făcut serviciul – mai bun ca în partida cu Daniela Hantuchova, dar încă inconstant (cinci duble greşeli), finalizând setul al doilea cu 6-3, în 35 de minute.

În partida din optimi, Halep a comis 28 de greşeli neforţate, faţă de 25 Pironkova. Însă scorul punctelor câştigătoare a fost clar în favoarea româncei, 19-11.

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare fiind egal, 1-1. Halep a câştigat prima întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013. Rusoiaca şi-a luat revanşa anul acesta, în sferturile de finală de la Australian Open, când s-a impus cu 6-4, 6-0.

La această ediţie a turneului de la Dubai, Makaraova a „urcat” în sferturi după meciuri încheiate în două seturi, la fel ca Halep: scoruri 6-3, 6-3, cu Katerina Kozlova din Ucraina, locul 132 WTA, jucătoare venită din calificări şi 6-3, 6-4, cu Zarina Dias (Kazahstan), locul 33 WTA.

În turul secund, Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată cu 52.430 de dolari şi cu 190 de puncte WTA. Cu acest premiu, jucătoarea din Constanţa a depăşit suma de şapte milioane de dolari câştigată din tenis.

Simona Halep: Mă aştept la un meci greu cu Makarova, dar voi lupta să câştig 

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a declarat, miercuri, că se aşteaptă la un meci greu cu Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, în sferturile de finală la turneul de la Dubai, subliniind că va lupta să câştige această întâlnire.

„Makarova joacă foarte bine, la Australian Open m-a învins, însă atunci nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Dar am şansa mea mâine, voi lupta să câştig. Mă aştept la un meci greu”, a declarat Halep.

După meciul cu Pironkova, Halep le-a mulţumit fanilor, apreciind că atunci când are parte de un asemenea sprijin, nu are cum să piardă: „Mă simt foarte bine, sunt prima oară în sferturi aici. Dacă am astfel de sprijin din tribună, nu am cum să pierd. Aş putea vorbi şi în română la câţi români sunt aici. Mulţumesc! (n.r. – ultimul cuvânt fiind pronunţat în limba română)”, a menţionat Halep.

Meciul Halep-Makarova, programat joi, de la ora 17.00

Meciul dintre Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, şi jucătoarea rusă Ekaterina Makarova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6, va avea loc, joi, de la ora 17.00, în cadrul sferturilor de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Românca a câştigat prima întâlnire disputată cu Makarova, cu scorul de 6-1, 7-6 (6), în sferturile de finală ale turneului de la New Haven, ediţia 2013. Rusoiaca şi-a luat revanşa anul acesta, în sferturile de finală de la Australian Open, când s-a impus cu 6-4, 6-0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here