Marian Căpăţînă solicită revocarea arestului la domiciliu. La fel şi Mircea Băsescu

Marian Căpăţână a solicitat, vineri, prin apărătorul său revocarea arestului la domiciliu, ca şi Mircea Băsescu, cei doi invocând faptul că temeinicia pericolului public pe care l-ar reprezenta nu se mai susţine. Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 27 februarie.

 

Tribunalul Constanţa a luat discuţie, vineri, legalitatea şi temeinicia arestului la domiciliu în cazul lui Mircea Băsescu şi al lui Marian Căpăţână, potrivit Mediafax.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a cerut revocarea arestului la domiciliu pentru clientul său.

“Am solicitat revocarea măsurii pentru că nu mai subzistă temeiniciile avute în vedere la luarea acestei măsuri”, a declarat avocatul, precizând că pericolul public invocat de procurorul DNA în cazul lui Mircea Băsescu nu există.

Mircea Băsescu a spus, în faţa magistraţilor, că dreptatea trebuie să se facă în sala de judecată, nu la televizor.

“E cazul să terminăm cu pericolul public. Mă duc la serviciu, mă întâlnesc cu oamenii, mă salută. Să facem dreptate în sala de judecată, nu la televizor”, a spus Mircea Băsescu.

Şi Marian Căpăţână a solicitat revocarea arestului la domiciliu.

Procurorul DNA a cerut instanţei respingerea cererilor de revocare în cele două cazuri.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru 27 februarie.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

 

Citeşte şi:

Legăturile intermediarului Căpăţînă cu familia Băsescu

Mită la Vîlcele: Căpăţînă îşi plăteşte drumul spre Senat cu mici, bere şi căciuli (Video)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here