Simona Halep s-a CALIFICAT în FINALA turneului de la Dubai

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului de categorie Premier 5 de la Dubai, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3.

Simona Halep a declarat că este mulţumită de faptul că la competiţia din Emiratele Arabe Unite a jucat tot mai bine de la o zi la alta.

„Mă simt foarte bine, a fost un meci greu pentru mine. Caro (n.r. – Caroline Wozniacki, adversara din semifinale) a alergat foarte mult. Cu acest public nu pot pierde. Cred că de la o zi la alta am jucat tot mai bine, mă simt relaxată, îmi place aici”, a declarat Halep.

Ea a mai spus că trebuie să fie agresivă în finala cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova: „Nu am mai jucat cu Pliskova, serveşte foarte bine, trebuie să stau aproape de tuşă, să fiu agresivă”.

Halep s-a impus după un meci care durat o oră şi 42 de minute.

Partida a început în ritmul dictat de jucătoarea daneză. Wozniacki, fostă ocupantă a locului 1 WTA, este recunoscută pentru tenacitatea ei, pentru capacitatea ei mare de efort şi pentru modul în care acoperă terenul, ea având una dintre cele mai bune defenisive din circuit. Sportiva de origine poloneză a fost un „zid” în primul set, a returnat aproape toate mingile, iar momentele ei de accelerare au pus-o în dificultate pe româncă. Wozniacki a obţinut primul break la scorul de 2-1 în favoarea ei şi cu al doilea a încheiat setul, cu 6-2, în 30 de minute.

Deşi a comis numai trei greşeli neforţate (Halep a comis 16), daneza i-a cerut sfatul tatălui ei, Piotr, care îi este şi antrenor, în pauza de după primul set, însă indicaţiile primite nu au ajutat-o pe Caroline. În setul al doilea, parcă au intrat pe teren alte jucătoare. Halep şi-a reglat mai bine tirul, reducând numărul de greşeli neforţate, a servit mai bine şi a devenit mai agresivă. Românca a început cu un break, l-a repetat la 2-0 şi a fost foarte aproape să mai câştige pe serviciul danezei la 4-0. La scorul de 4-1 a urmat cel mai lung ghem al meciului, de opt minute şi 50 de secunde, ghem câştigat de Halep, care a „distrus” definitiv încrederea adversarei ei. Românca a egalat situaţia la seturi cu un nou break (6-1), după o oră şi nouă minute de la startul partidei.

„Decisivul” a fost la discreţia jucătoarei din Constanţa, care a cedat doar un ghem, pe propriul serviciul, la scorul de 2-0. Cu încă un 6-1, înregistrat la prima minge de set şi meci, Simona Halep a făcut cu hotărâre pasul în finală.

În total, Simona Halep a comis, vineri, mai multe greşeli neforţate decât Wozniacki, 33-26, dar a fost „în frunte” şi la punctele câştigătoare, 18-11, şi la procentajul de reuşită al primului serviciu, 62-60. Execeptând primul set, ocupanta locului 4 WTA a avut în această semifinală cea mai bună evoluţie a ei din cadrul cometiţiei din Emiratele Arabe Unite.

Calificarea în finală la Dubai este recompensată cu 227.860 de dolari şi 585 de puncte WTA. În cazul unui succes înregistrat sâmbătă, în acest ultim act, Halep va reveni pe locul 3 WTA.

Adversara Simonei Halep de sâmbătă (ora 17.00) este jucătoarea cehă Karolina Pliskova, 22 de ani, locul 18 WTA, care se află în cel mai bun moment al carierei.

Pliskova, cap de serie numărul 17, a reuşit, tot vineri, calificarea în premieră în ultimul act al unui turneu important, după victoria înregistrată, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, în faţa sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 24 WTA.

Cele două finaliste nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul WTA.

Pentru jucătoarea română, aceasta este a 16-a finală. Ea a câştigat nouă turnee, la Shenzhen (2015), Doha, Bucureşti (ambele în 2014), Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (toate cele şase turnee în 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here