Agenţii economici, obligaţi să afişeze Telefonul Consumatorilor şi adresa site-ului ANPC

Toţi operatorii economici care oferă produse sau servicii prin vânzare directă au obligaţia de a afişa numărul de telefon la care consumatorii pot face sesizări ori reclamaţii cu privire la produsele sau serviciile care le sunt puse la dispoziţie, anunţă Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Olt.

Potrivit articolului 1, alineat (1) din Ordinul nr. 594/2014, care a intrat în vigoare în urmă cu o lună, pentru corecta informare a consumatorilor şi pentru a le da acestora posibilitatea să afle informaţiile referitoare la modul în care pot face sesizări ori reclamaţii cu privire la produsele şi/sau serviciile ce le sunt puse la dispoziţie, operatorii economici au obligaţia să afişeze numărul de telefon denumit Telefonul Consumatorilor – 0219551, adresa şi numerele de telefon / fax ale comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor în a căror rază teritorială se află operatorul economic, precum şi adresa site-ului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – www.anpc.gov.ro.. 

„Menţionam că obligaţia de a afişa noua plachetă revine operatorilor economici, care oferă consumatorilor produse şi servicii, prin vânzare directă. Afişarea plachetei se va face în câmpul vizual al consumatorului, la loc vizibil, lânga casa de marcat ori lângă orarul de funcţionare, în spaţiul de comercializare sau, după caz, de prestare a serviciului. Magazinele online vor trebui să prezinte pe pagina lor de site, doar un link vizibil către site-ul A.N.P.C”,  potrivit comisarului şef adjunct al CJPC Olt, Angelica Filotie (foto). 

În baza Ordinului nr. 594/2014, este cu atât mai mult în avantajul operatorilor economici să afişeze noua plachetă, deoarece, prin inserarea art. 42 din OG nr. 21/1992, care prevede că reprezentanţii asociaţiilor de consumatori nu au drept de control al operatorilor economici, aceştia vor fi feriţi de controalele venite din partea reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale. 

„Modelul pentru noua plachetă este disponibil pe site-ul A.N.P.C, aceasta fiind gratuită”, mai arată şefa CJPC Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here