FOTO / Au apărut mărţişoarele şi în Slatina. Află oferta de anul acesta şi preţurile

Comercianţii de mărţişoare au ieşit, luni, pentru prima oară în locurile publice din Slatina cu gândul la un câştig mai bun decât anul trecut. Produsele cele mai căutate pentru a fi făcute cadou în această perioadă pot fi achiziţionate la preţuri pentru toate buzunarele.

Standurile conţin o ofertă bogată pentru toate gusturile şi buzunarele, de la mărţişoarele cu simboluri tradiţionale înfăţişând diferite animale, păsări sau flori până la broşe sau la mărţişoarele lucrate manual. Cel mai ieftin produs costă 0,50 lei, dar se poate ajunge până la 15 lei bucata, fără să mai punem la socoteală bijuteriile din metale preţioase, acestea din urmă fiind încă destul de rare pe piaţă în prima zi.

Deşi speră să îşi rotunjească veniturile binişor anul acesta, având experienţa comercianţii anilor trecuţi comercianţii nu sunt foarte optimişti.

„Eu sper să fie mai bine anul acesta, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru pentru că ştiu, de anul trecut, că nu are lumea bani. În urmă cu câţiva ani buni afacerea asta mergea mai bine, dar în ultima vreme nu mai e cine ştie ce”, a declarat unul dintre comercianţii care s-au grăbit să iese printre primii pe piaţă, Florin, din Slatina.

La fel de neîncrezătoare s-a declarat şi Ana Vasile, profesor pensionar care de câţiva ani se ocupă cu o astfel de activitate. Pe lângă produsele cumpărate pentru a fi revândute, doamna Vasile pune în vânzare şi mărţişoare confecţionate manual.

„Sunt profesoară pensionară şi de câţiva ani buni mă ocup de mărţişoare. Spre deosebire de alţi comercianţi, eu am şi mărţişoare lucrate manual, dar şi clienţi fideli care mă cunosc şi care vin în fiecare an să cumpere de la mine. Problema este că nu mai merge cum mergea odată, nu se mai vând atât de multe mărţişoare ca în urmă cu mai mulţi ani”, ne-a spus femeia ieşită la pensie din învăţământ, ale cărei produse au fost lăudate „în direct” de clienţii opriţi la masa ei să evalueze marfa.

 

Părerea câştigului mic este împărtăşită de toţi vânzătorii de mărţişoare, printre aceştia numărându-se şi domnul Constantin, care a preluat afacerea de la fiul său şi care anul acesta scoate la vânzare şi mărţişoare rămase pe stoc de anul trecut.

„Prima dată băiatul meu s-a ocupat cu această afacere, a băgat nişte bani pe care nu i-a mai scos pe toţi după aceea. Acum mă ocup eu, că am ieşit la pensie, şi soţia mea, care a rămas de vreo trei ani fără serviciu, dar vă spun că nu merge, nu sunt bani”, a spus slătineanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here