Poliţia Rutieră din Olt a aplicat peste 500 de sancţiuni în doar trei zile, cele mai multe pentru viteză

Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Olt au avut, în acest weekend, acţiuni pe mai multe trasee pentru prevenirea nerespectării regulilor de circulaţie şi pentru sancţionarea faptelor prin care se încalcă legea. Poliţiştii au controlat peste 1.000 de autovehicule, fiind nevoiţi să aplice peste 500 de sancţiuni, cele mai multe pentru depăşirea vitezei regulamentare.

În perioada 20 – 22 februarie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat, la nivelul judeţului Olt, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în weekend, poliţiştii au controlat 1.127 de autovehicule şi au constatat şase infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. De asemenea, în urma abaterilor constatate în trafic, poliţiştii olteni au aplicat 558 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, respectiv 270, pentru nerespectarea vitezei regulamentare şi 91 pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 22 permise de conducere, dintre care patru pentru conducere sub influenţa alcoolului, cinci pentru nerespectarea vitezei regulamentare şi şase pentru depăşire neregulamentară. oamenii legii au reţinut şi 13 certificate de înmatriculare.

Băuţi la volan

Nereguli au fost constate în mai multe localităţi. În Balş, poliţiştii au depistat un bărbat de 59 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,07 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

„În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Şi poliţiştii din Corabia s-au confruntat cu încălcări ale legii. Ei au depistat, duminică, pe DJ 642, în comuna Rusăneşti, un bărbat de 56 ani, din Cilieni, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul. În urma testării alcooltest, a rezultat o îmbibaţie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre de sânge. Bărbatului i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot duminică un bărbat de 47 de ani, din Slatina, a fost depistat băut la volan pe raza comunei Brebeni.

Fără permis de conducere a fost susprins, pe raza localităţii Dăneasa, şi un tânăr de 21 ani, din comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, care conducea un autoturism.

În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. El avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost întocmit, evident, dosar penal.

La data de 22.02.2015, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Coteana, în timp ce efectua serviciul de patrulare şi control trafic rutier, pe D.J. 546, pe raza localităţii Brebeni, au depistat un bărbat, de 47 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea autoturismul, având o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost recoltată o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi le recomandă atât şoferilor, cât şi celorlalţi participanţi la trafic să respecte regulile de circulaţie”, atenţionează ofiţerul de relaţii cu presa al IPJ Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here