Percheziţii în Balş pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Trei persoane au fost reţinute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Olt, au descins, marţi dimineaţă, la cinci adrese domiciliare din Balş aparţinând unor persoane de etnie romă, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Oamenii legii au pus sub sechestru mai multe imobile şi maşini, iar trei persoane au fost reţinute.

În urma percheziţiilor, trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, pentru audieri, fiind ulterior reţinute pentru 24 de ore. De asemenea, oamenii legii au ridicat mai multe documente şi bunuri, punând sub sechestru două imobile şi două autoturisme.

Potrivit anchetatorilor, persoanele conduse la audieri sunt bănuite că, în calitate de administratori şi asociaţi ai unei societăţi comerciale din Balş, în perioada 2012 – 2013 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în vederea diminuării bazei impozabile, respectiv facturi de achiziţie deşeuri feroase purtând antetul unor societăţi de tip fantomă, radiate sau inactive.

„Totodată, aceştia ar fi creat un circuit financiar fictiv, constând în creditarea societăţii cu sume mari de bani, urmate de retrageri de numerar din contul societăţii, prin formulare de ridicare numerar cu menţiunea «plată achiziţii diverse». Sumele de bani astfel obţinute ar fi fost utilizate pentru achiziţia de autoturisme şi construcţia unui imobil pe raza oraşului Balş”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

La percheziţii au fost ridicate bunuri şi documente, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a două imobile şi două autoturisme de lux aparţinând persoanelor bănuite. „Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a mai multor firme cheltuieli nereale, în vederea diminuării bazei impozabile”, a mai spus Claudia Radu.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3 612 392 lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, penalităţi şi majorări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here