Peste 95 la sută prezenţă în Olt la simularea probei de matematică de la Evaluarea Naţională

Numărul elevilor de clasa a VIII-a la simularea probei de matematică de la Evaluarea Naţională a fost unul covârşitor, similar cu cel de la simularea probei la limba şi literatura română.

Aproape 3.500 de elevi din Olt şi-au testat, marţi, cunoştinţele la Matematică, în cadrul simulării Evaluării Naţionale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Mirela Paraschiv, elevii prezenţi au depăşit procentul de 95 la sută, ca şi la simularea probei de luni, la Limba română.

„Nu au fost înregistrate eliminări sau alte evenimente nedorite. Simularea testului a decurs foarte bine”, a declarat Mirela Paraschiv. 

Pentru proba de marţi, elevi au avut de rezolvat trei subiecte. Primul subiect a avut şase cerinţe, printre care adunări cu fracţii, măsura unui unghi în interiorul unui triunghi echilateral şi lungimea muchiei unui cub.
Subiectul al doilea au avut cinci cerinţe, printre care desenarea unui paralelipiped dreptunghic şi calcularea numărul de pagini ale unei cărţi, ştiind că în prima zi un elev a citit 47 la sută din numărul total de pagini, iar a doua zi a citit cele 53 de pagini care au mai rămas.
Subiectul al treilea a avut două cerinţe, una de calculare a lungimii unei alei date dintr-un parc în formă de dreptunghi şi a doua de calculare a ariei unui triunghi şi a unui unghi dintr-o prismă patrulateră regulată.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut luni simularea Evaluării Naţionale la Limba română şi marţi testul la Matematică. Miercuri este programată proba de Limba şi literatura maternă, dar în Olt simularea la această materie nu va fi organizată pentru nu există elevi aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. 

Rezultatele vor fi afişate în 6 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here