Percheziţiile de marţi de la Balş s-au lăsat cu arestarea unei persoane acuzată de evaziune şi spălare de bani

Una dintre cele trei persoane reţinute în urma percheziţiilor desfăşurate, marţi, la Balş, de poliţiştii olteni a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru celelalte două persoane Tribunalul Olt a dispus măsura controlului judiciar.

În urma reţinerii pentru 24 de ore, operată după audierile ce au urmat percheziţiilor, cele trei persoane au fost prezentate, miercuri, Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Prin încheierea instanţei, doar în cazul unei persoane, Nadia Laura Coman, a fost admisă propunerea procurorilor, în cazul celorlalte două persoane, Constantin Coman şi Constantin Miuţescu, fiind aplicată măsura controlului judiciar. 

„Prin referatul din data de 24 februarie 2015, s-a propus Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpaţilor, pe o perioadă de 30 de zile. Prin încheierea din data de 25 februarie 2015, Tribunalul Olt a admis în parte cererea acestui parchet, a dispus arestarea preventivă a inculpatei C.N.L. pe o perioadă de 30 de zile şi a dispus măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi doi inculpaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. 

Soluţia Tribunalului Olt a fost atacată cu contestaţie la Curtea de Apel Craiova.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Olt, au descins, marţi dimineaţă, la cinci adrese domiciliare din Balş aparţinând unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În timpul urmăririi penale procurorii au stabilit că, în perioada 2011-2013, prin înregistrarea în contabilitatea firmei SC Roximban Mineral SRL Balş a unor operaţiuni comerciale nereale, inculpaţii au produs bugetului de stat un prejudiciu de 2.097.627 lei (440.000 euro), stabilit de către organele de specialitate. Pe de altă parte, în aceeași perioadă au fost scoși din patrimoniul firmei 14.339.481 lei (3.186.551 euro), fără a se putea justifica proveniența acestora. Banii retrași s-au folosit în interes personal, dar și pentru construirea unor imobile și achiziționarea unui autoturism.

Procurorii au dispus, marţi, sechestrul asigurător asupra mai multor terenuri şi construcţii şi asupra unui autoturism aparţinând inculpaţilor.

Procurorii fac precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acţiuni nefiind însă în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele inculpate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.