FOTO / Şase ani de SMURD în Olt. Câte intervenţii au avut paramedicii olteni până acum

O dată cu celebrarea, la 28 februarie, a Zilei Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a marcat şi împlinirea a șase ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Olt.

Pe parcursul celor șase ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 18.245 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical 18.822 de persoane, din care 17.263 de adulți și 1.559 de copii.

„Numărul și complexitatea intervențiilor personalului SMURD Olt a crescut de la an la an și a ajuns în anul 2014 la 4718 de intervenții, față de numai 1432 de intervenții în anul 2010, când SMURD Olt funcționa cu trei echipaje. Împlinirea a șase ani de la operaționalizarea SMURD Olt constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și mulțumirea pentru toți pompierii care încadrează echipajele SMURD pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în nobilele misiuni de salvare a vieților omenești”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Activitatea celor șapte echipaje SMURD din Slatina, Caracal, Scornicești, Balș, Stoenești, Osica de Sus și Vișina se desfășoară în strânsă colaborare cu Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Direcția de Sănătate Publică Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal.

Pentru îmbunătățirea timpului de răspuns și eficientizarea utilizării resurselor umane, începând cu luna octombrie a anului 2012, la sediul ISU Olt funcționează dispeceratul comun ISU – Serviciul de Ambulanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here