IMAGINI INEDITE / Aşa va arăta peste un an fostul cinematograf „Victoria” din Slatina

Proiectul „Atelierul Intercultural Victoria”, lansat miercuri de conducerea Primăriei Slatina şi de reprezentanţii Fundaţiei Evris din Norvegia, partener în proiect, va schimba cu totul fostul cinematograf Victoria de pe strada Lipscani, intrat într-o degradare îngrijorătoare în ultimii ani. OLT-ALERT vă oferă câteva imagini din studiul de fezabilitate care arată ce fel de spaţiu multicultural vor avea slătinenii peste un an.

Proiectul este finanţat prin Programul „Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European” şi se ridică la valoarea totală de peste şapte milioane de lei, contribuţia autorităţilor locale fiind de peste 300.000 de lei.

Potrivit primarului Minel Prina, clădirea vechiul cinematograf va fi reabilitată total, urmând să ofere publicului din 2016 proiecţii cinematogafice, spectacole de teatru, dar şi pentru expoziţii.

Printr-o modificare a cadrului interior, sala va putea fi amenajată, pri deplasarea automată a mobilierului, şi pentru şedinţe sau dezbateri publice.

Pentru promovarea investiţiei, autorităţile slătinene vor organiza, împreună cu partenerii islandezi, o serie de evenimente pe o durată de cinci ani de la inaugurarea noului spaţiu multicultural. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here