Fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, ar putea scăpa de puşcărie mai devreme

Gabriel Diaconu, fost viceprimar al municipiului Slatina în perioada 2004-2006, care în prezent îşi ispăşeşte o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin pentru fapte de corupţie, ar putea scăpa de gratii înainte de expirarea termenului legal.
 
Fostul viceprimar al Slatinei a depus la Judecătoria Drobeta Turnu Severin o cerere de liberare condiţionată care ar putea fi admisă de magistraţi în lumina noului Cod Penal. Potrivit acestuia, „liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă: a) cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani; b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis (…)”.
 
Gabriel Diaconu a fost condamnat, iniţiat, în 2011, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie comise în perioada în care a ocupat funcţia de viceprimar al Slatinei. În urma recursului procurorilor DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au transformat pedeapsa primită în patru ani de închisoare cu executare.
 
În acelaşi dosar a fost condamnat şi actualul primar al Slatinei, Minel Prina, la patru ani de închisoare, dar cu suspendarea pedepsei.
 
Cererea de liberare condiţionată depusă de Gabriel Diaconu va fi judecată pe data de 2 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here