VIDEO Suedezul Tomas Ryde este noul antrenor al naționalei feminine de handbal

Suedezul Tomas Ryde, în vârstă de 55 de ani, a fost numit luni în funcția de antrenor principal al naţionalei de handbal feminin a României.  Obiectivul principal al acestei numiri este  calificarea la Campionatul Mondial din luna decembrie, programat în Danemarca, anunță Federația Română de Handbal. Secundul lui Tomas Ryde va fi Bogdan Burcea.

”Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O națiune și o echipă cu istorie în contribuția pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum. Ce îmi place la jucătorele românce e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic și că joacă foarte corect. A fost un proces destul de rapid cu Alexandru și Narcisa, care au dat dovadă de profesionalism. De asemenea, apreciez felul în care Federația s-a ocupat de acest proces, pas cu pas. Partenerii mei de la Serica Consulting și familia mea m-au susținut până la final. Sunt sigur că vom face lucruri extraordinare împreună. Calificarea din iunie nu e una ușoară, dar e normal să fie așa. Vom fi pregătiți 100% pentru cele două meciuri și vom contribui cu toată pasiunea și expertiza noastră pentru a face față acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial și la Olimpiada de la Rio”, spune Tomas Ryde.

Tomas Ryde a fost în două rânduri antrenorul naționalei feminine a Suediei, pe care a dus-o în elita echipelor de profil. Acesta a reușit să câștige, repetat campionatul și cupa, cu Tyreso sau Skuru HF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here