12 martie – Ziua Gărzii Naţionale de Mediu. Cum va fi marcat evenimentul în județul Olt

12 martie este data la care se sărbătoreşte Ziua Naţională a Gărzii Naţionale de Mediu. Structura locală din Olt a instituţiei va marca evenimentul prin mai multe acţiuni social-educative menite să ridice gradul de conştientizare publică  asupra importanţei protecţiei mediului înconjurător.

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu va organiza, în perioada 15 martie – 15 aprilie, acţiuni de plantare de arbori pe un teren degradat sau cu regim forestier, pus la dispoziţie de Direcţia Silvică Olt, partener al Gărzii. De asemenea, comisarii de mediu vor organiza la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Slatina şi la Liceul Teoretic Osica de Sus, o oră deschisă cu tema „Poluarea mediului; prevenţie şi măsuri coercitive”, acţiune pusă la cale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.

Garda de Mediu Olt mai are în program o vizită tematică la două unităţi industriale din Slatina, respectiv SC Alro SA şi SC Prysmian Cabluri şi Sisteme SA, pentru două clase de elevi din ciclul gimnazial si liceal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here