STATISTICĂ / De câte ori într-o lună medicii de familie din Olt merg la pacienţi acasă

Printre serviciile pentru care medicii de familie încasează bani de la casele de asigurări de sănătate se numără şi consultaţiile acordate pacienţilor la domiciliu. În Olt, media lunară a acestor servicii medicale a fost, anul trecut, de peste 2.000.

Potrivit datelor statistice ale Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, media lunară a consultaţiilor acordate pacienţilor la domiciliu a fost de 2149 de vizite.

„La nivelul unui trimestru, medicii de familie au acordat 6.446 de consultaţii la domiciliu, ceea ce înseamnă o medie lunară de 2146 de consultaţii”, a informat purtătoarea de cuvânt a CAS Olt, Constanţa Florea.

De la începutul anului în curs, astfel de consultaţii au fost efectuate în număr de 2.904, cu specificaţia că nu toţi medicii de familie au declarat situaţia la nivelul lunii februarie.

Noul proiect privind pachetul de servicii medicale de bază prevede dublarea numărului de consultaţii la domiciliu acordate lunar de medicul de familie. Este vorba de proiectul de hotărâre privind modificarea şi completarea HG 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015, pus în dezbatere publică de Casa Naţională de asigurări de Sănătate. Proiectul aduce mai multe noutăţi la pachetul de servicii de bază acordate asiguraţilor, iniţiatorii vizând creşterea accesului la servicii de calitate şi o mai bună eficienţă a monitorizării şi utilizării fondurilor. Prin proiectul de act normativ numărul maxim de consultaţii pe care medicii de familie le pot acorda la domiciliul pacienţilor a fost majorat de la 21 la 42. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here