Avocatul slătinean Lucică Muşatescu a murit după ce a fost diagnosticat cu gripă porcină

Tragedie în breasla avocaţilor din Olt. Avocatul Lucică Muşatescu, fost decan al Baroului Olt, a murit, miercuri după amiază, la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu gripă porcină. El se internase săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu febră. Este primul caz de deces cauzat de AH1N1 în judeţul Olt, după ce alte trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma altor tipuri de gripă.

Fostul decan al Baroului Olt a fost internat la începutul săptămânii trecute în Secţia Gastroenterologie a Spitalului Slatina. După ce i-au fost recoltate probe, pacientul a fost mutat în Secţia Terapie Intensivă, întrucât starea i s-a agravat rapid. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino din capitală, care a confirmat existenţa gripei AH1N1. Avocatul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, unde miercuri seară a decedat. Lucică Muşatescu suferea de mai multe boli cronice, printre care se număra diabetul şi afecţiunile cardiace.

Pacientul a fost internat la noi în cursul săptămânii trecute, a fost mutat la terapie Intensivă. A fost un caz în care starea pacientului s-a agravat în cursul internării pentru că astfel de pacienţi cu afecţiuni complexe de obicei au o evoluţie nefavorabilă. A fost transferat la Bucureşti, iar acolo cât a stat internat nu aş putea să vă spun, cum nu pot să vă spun ce a dus, exact, la decesul pacientului. Cert este că formele cele mai severe ale gripei se manifestă la tipul acesta de pacient, cu afecţiuni preexistente, cu afecţiuni cardiace, cu diabet şi aşa mai departe. Riscul cel mai mare al gripei este, deci, la această categorie de pacienţi”, a declarat, pentru OLT-ALERT, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Cornel Moisă, a confirmat că omul a suferit de gripă porcină. „S-a identificat o tulpină de virus gripal, iar cu morbiditatea pe care domnia-sa o avea, cu obezitate, cu diabet şi cu alte probleme, a fost transferat la „Matei Balş în urmă cu vreo cinci, şase zile. Infecţiile astea pe un organism cu multe probleme de sănătate au de cele mai multe ori evoluţie defavorabilă bolnavului. În acest caz a fost confirmat diagnosticul de AH1N1 (gripa porcină – n.r.)”, a declarat Cornel Moisă.

Colegii de breaslă ai avocatului Lucică Muşatescu sunt consternaţi de eveniment. „Baroul Olt și Filiala Olt a CAA anunță cu durere încetarea din viață după o grea suferință, în data de 11.03.2015, a domnului Mușatescu Lucică, fost decan” arată conducerea Baroului Olt. Avocatul Virgil Panduru susţine că s-a stins un avocat de primă mână şi un om cum rar există. „Îmi pare rău, îmi pare foarte rău. A fost un bun avocat şi, înainte de toate, un OM”, a spus Virgil Panduru.

Lucică Muşatescu a fost decan al Baroului Olt în perioada 1992 – 1998. El era căsătorit cu avocata Mihaela Muşatescu. Fiul lor, Cristian, este student la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here