Peste 150 de bilete de tratament repartizate pensionarilor din Olt. Ce stațiuni preferă vârstnicii

De la începutul anului şi până la jumătatea lunii martie, Casa Naţională de Pensii Publice a repartizat judeţului Olt 151 de bilete de tratament balnear pentru pensionari. Staţiunile cele mai solicitate sunt Olăneşti, Călimăneşti, Caciulata, Govora, Herculane, Felix, Covasna şi staţiunile de pe litoral.

Biletele au fost repartizate în trei serii, prima serie cuprinzând 46 de locuri în unităţi de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP, iar a doua serie – 33 de locuri. Toate cele 79 de locuri au fost valorificate integral, 19 dintre ele fiind acordate gratuit pentru persoane care îndeplinesc condiţiile cerute de lege. Pentru cea de-a treia serie au fost repartizate 72 de locuri în staţiuni de tratament, 33 fiind alocate în sistem informatic, dintre acestea nouă fiind gratuite.

„Situatia pe categorii de beneficiari a biletelor de tratament valorificate din cele trei serii se prezintă astfel: un bilet pensionar de invaliditate; un bilet beneficiar Legea nr.189/2000; 26 de bilete persoanelor cu handicap beneficiari de Legea 448/2006; 66 de bilete pensionari asigurări sociale”, a precizat directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt, Iulian Smarandache.

De la începutul anului la CJP Olt au fost înregistrate 2.650 de cereri pentru bilete de tratament, dintre acestea 70% vizând perioada de sezon. Staţiunile cele mai solicitate sunt Olăneşti, Călimăneşti, Caciulata, Govora, Herculane, Felix, Covasna şi staţiunile de pe litoral.

Preţul maxim al unui bilet de tratament balnear, aprobat prin ordin al preşedintelui CNPP, este de 1.388 lei la unităţile clasificate la 2 stele şi de 1.452 lei la unităţile clasificate la 3 şi 4 stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here