Strategia Dunării a luat startul în Olt. 11 județe vor putea accesa peste 170 milioane lei pentru infrastructură

Consiliul Județean Olt a organizat astăzi, miercuri, în sala de ședinte a instituției, o întâlnire de lucru privind pregătirea proiectelor prioritare care vor fi propuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 – Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD), eveniment la care au participat reprezentanți ai consiliilor județene din 11 județe riverane Dunării.

La eveniment au participat reprezentanți ai consiliilor județene din Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea, Constanța și reprezentanți ai ADR Sud-Vest Oltenia și ADR Sud-Est. „Scopul acestei întâlniri de lucru a fost crearea unei strategii comune privind dezvoltarea echilibrată a rețelei de drumuri județene din fiecare județ, în vederea conectării la rețeaua TEN-T”, a precizat Miruna Ginerică, consilier al președintelui CJ Olt.

Președintele Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu, și vicepreședintele instituției, Marius Oprescu, au propus, în cadrul întrunirii, ca fiecare județ eligibil să creioneze un proiect de finanțare prioritar, astfel încât suma estimativă de 171,77 milioane de euro acordată la nivel național, prin POR 2014-2020, în cadrul axei prioritare 6 – SUERD să fie distribuită echitabil fiecărui județ.

Una dintre axele prioritare ale strategiei Dunării este interconectarea regiunii Dunării cu anumite domenii pe care se pot accesa fonduri UE, iar dintre acestea unul de mare interes este refacerea infrastructurii de transport, reabilitarea și modernizarea drumurilor județene pe axa prioritară 6 din POR, bani veniți special pe SUERD. 

„Iată că toate cele 12 județe eligibile, din informațiile preliminare pe care le cunoaștem, avem împreună 171,77 mil euro pentru a rebilita drumurile județene. Fiind o selecție națională de proiecte și având experiența primului exercițiu bugetar european, atunci când la aceste selecții de proiecte practic unele județe au accesat mai puțin sau poate chiar au rămas pe dinafară, neputând să mai acceseze deoarece primele selectate au fost și declarate eligibile și apoi banii fiind foarte puțini nu au mai ajuns și pentru celelalte, ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple în cazul nostru și să găsim o modalitate de lucru echilibrată, iar banii să fie distribuiți în mod echitabil, fiecărui județ”, a spus Marius Oprescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here