„Săptămâna Francofoniei”, marcată la Şcoala Gimnazială Găneasa prin mai multe concursuri

Pentru a marca „Săptămâna Francofoniei”, începând de luni, 16.03.2015, Şcoala Gimnazială Găneasa a desfăşurat, săptămâna trecută, mai multe concursuri în cadrul orelor de limba franceză.

În cadrul concursul „Les dix mots francophons” (Cele 10 cuvinte francofone) elevii au încercat să ilustreze prin desene şi scurte definiţii sau jocuri de cuvinte fiecare din cele 10 noţiuni, iar concursul de dezlegare de rebus şi cel de karaoke au reprezentat adevărate provocări pentru participanţi, aceştia luând parte la o călătorie virtuală printre monumentele de seamă ale Franţei. 

De departe însă, concursul care a avut cel mai mare impact a fost cel de construcţie a machetei Turnului Eiffel – „La mienne est plus belle” („Al meu este mai frumos”). Elevii au dovedit ingeniozitate, talent şi complexitate, reuşind să creeze adevărate „lucrări de artă”, folosind o mare varietate de materiale, de la carton şi polistiren până la beţişoare de lapte, coceni, macaroane, mărgele, boabe de grâu, fasole şi chiar pufuleţi. 

„Ca urmare a tuturor acestor manifestări, elevii au fost răsplătiţi cu diplome create special, care au premiat fiecare în parte calităţi ale creaţiilor inedite. Fiecare elev participant a primit recunoaşterea muncii sale. Lucrul în echipă, încrederea în sine, au demonstrat încă o dată nevoia de recunoaştere, de colaborare, de dobândire de noi competenţe şi abilităţi interdisciplinare. Zâmbetul de surprindere, mulţumire şi încântare de pe feţele elevilor premiaţi au fost adevărata încununare a eforturilor tuturor, întreaga activitate constituind pentru comunitatea şcolii, un real succes”, a declarat prof. Claudya Marian Neacşa, directorul şcolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here