Prefectul judeţului Olt a cerut instituţiilor publice să ia măsuri speciale pentru perioada Paştelui

În vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, premergător Sărbătorilor de Paști şi pe timpul acestora, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a solicitat luni ca, până la data de 27 martie, instituțiile cu responsabilități în domeniu să întocmească şi să prezinte planuri comune de acțiune pentru protejarea populaţiei.

Supravegherea sanitară-veterinară în domeniul igienei și a sănătății publice va avea în vedere efectuarea controalelor în magazine, piețe, târguri, abatoare și în alte locuri temporar amenajate pentru sacrificarea mieilor și comercializarea produselor specifice sărbătorilor pascale. De asemenea, asigurarea condițiilor necesare prevăzute de legislație pentru locurile de picnic amenajate și zonele de agrement este o altă sarcină a celor de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi de la Direcția de Sănătate Publică Olt, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Agenția pentru Protecția Mediului Olt și Serviciul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu.

Direcția de Sănătate Publică Olt, Serviciul Județean de Ambulanță, SMURD Olt, unitățile spitalicești din județ și medicii de familie au primit responsabilităţi sporite în a asigura asistențe medicală optimă pentru populație. Personalul medical va acorda atenție deosebită pacienților minori și vârstnici la externarea din unitățile spitalicești, astfel încât să se asigure că ei vor fi însoțiți de membrii familiei sau de cunoștințe spre casă. Cazurilor speciale, precum gravidele, dializații, persoanele vârstnice şi cele cu probleme psihice vor fi, şi ele, atent monitorizate.

La rândul lor, poliţiştii, jandarmii şi pompierii vor identifica locurile şi locaţiile unde sunt preconizate să se desfăşoare manifestaţii religioase, activități culturale, sportive, zonele de agrement şi discotecile și vor prelimina numărul de participanţi, în funcţie de care vor fi stabilite efectivele care vor fi angenate în misiuni pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Prezenţa activă a efectivelor de poliţie rutieră, la orele de vârf, în zonele comerciale aglomerate, pe principalele artere şi în zonele de agrement, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei este o altă sarcină a oamenilor legii.

Pompierii vor acționa pentru prevenirea incendiilor, dar și pentru asigurarea intervențiilor în cazul producerii unor evenimente grave.

Totodată, prefectul județului Olt a solicitat CEZ Distribuție și Distrigaz Sud asigurarea serviciilor de utilități publice către populație la parametrii optimi și programarea echipelor de intervenție în cazul producerii de avarii la reţelele electrice și de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here