Grupare de proxeneţi, destructurată de procurorii DIICOT. Infractorii îşi racolau victimele din judeţele Olt şi Dolj

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii DIICOT au destructurat, recent, o grupare infracţională care ar fi exploatat sexual, pe teritoriul Austriei, mai multe tinere şi minore.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2012, cei trei membri ai grupării infracţionale, domiciliaţi în judeţele Olt şi Dolj, ar fi recrutat mai multe tinere şi minore de pe raza celor două judeţe, pe care le-ar fi exploatat sexual în Austria.

În urma probatoriului administrat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii DIICOT Olt, la data de 19 martie Tribunalul Olt a emis pe numele celor trei persoane mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 18 martie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, în care a fost începută urmărirea penală faţă de trei persoane, bănuite de trafic de minori, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare patru mandate de aducere. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here