Tânăra din Slatina care a plonjat cu maşina în râul Olt, ducând la moarte doi prieteni, condamnată la închisoare cu executare

Tânăra de 21 de ani din Slatina, care anul trecut a plonjat cu autoturismul pe care îl conducea fără să deţină permis în râul Olt, accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi tineri, a fost condamnată, luni, de Judecătoria Slatina la închisoare cu executare.
 

Magistraţii Judecătoriei Slatina au condamnat-o pe Simona Lixăndroiu la doi ani şi zece luni de închisoare cu executare. Decizia instanţei  nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. „În baza art. 192 alin. 1,2,3 Cpen, cu aplic. art. 5 C.p., art. 375 şi art. 396 alin.10 C.p.p., condamnă pe inculpata Lixăndroiu Simona Florentina, fiica lui Marin si Dumitra, născută la data de 22.02.1994, în Slatina, jud. Olt, cu domiciliul în Slatina, str. Crizantemei, nr.5, bl.5AB, sc. A, ap.2, jud. Olt, CNP-2940222284571, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 335 alin. 1 Cpen, cu aplic. art. 5 C.p., art. 375 şi art. 396 alin.10 C.p.p., condamnă pe aceeaşi inculpată, la pedeapsa de 9 luni închisoare. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice si de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat , pe o perioadă de 1 an de la executarea pedepsei. În baza art. 38-39 lit. b C.p. contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani si 6 luni, la care adaugă un spor de 4 luni, urmând ca inculpata LIXĂNDROIU SIMONA -FLORENTINA sa execute in final 2 ani şi 10 luni închisoare, în regim de detenţie, precum si pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale”, se arată în soluţia instanţei. 

Doi tineri de 18 ani, respectiv 20 de ani, din localitatea Teslui, au murit înecați, în noaptea de 25 spre 26 aprilie 2014, după ce autoturismul cu care se deplasau a plonjat în râul Olt, în zona stației de epurare a orașului Slatina (Barajul Slătioara). Ca prin minune, tânăra care conducea autoturismul fără să deţină permis de conducere a reușit să se salveze în ultima clipă, ieșind pe geamul mașinii în apele râului. Ea a ajuns la mal și a cerut ajutorul unui bărbat care trecea prin apropiere. Bărbatul a anunțat cazul la 112 și, în cel mai scurt timp posibil, pompierii au ajuns la fața locului. Din păcate, trupul neînsuflețit al unuia dintre tineri a fost găsit în autoturism, iar cel de-al doilea cadavru a fost scos la suprafață de scafandri ISU a doua zi, după mai mult de o oră de căutări.

Tănăra şi-a recunoscut vina în instanţă. Părinţii celor doi tineri au anunţat că vor porni şi o acţiune civilă în instanţă, în cadrul căreia vor solicita daune morale şi materiale de la familia tinerei vinovate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here