Ateliere de creativitate pentru elevi la Muzeul Judeţean în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”

Muzeul Judeţean Olt organizează, în perioada 6 – 9 aprilie, între orele 8,30 – 13,00, la Galeria „Artis” din Slatina, mai multe acţiuni practice pentru copii în cadrul programului şcolar iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Să ştii mai mult, să fii mai bun” – Şcoala Altfel.

Profitând că nu peste multă vreme va fi sărbătorit Paştele, organizatorii s-au gândit să le ofere elevilor prilejul de a-şi descoperi îndemânarea în mai multe ateliere de creativitate lucrând diverse obiecte cu spacific pascal. Prin urmare, Muzeul Judeţean va organiza ateliere de Quilling, Paper Rolling şi pictură, participanţii putând decora lumânări, felicitări şi ouă de Paşti sau crea suporturi pentru ouă ori pictând diverse alte lucruri folosite în această perioadă. 

„Dorim astfel ca elevii să fie implicaţi în activităţi care să le valorizeze talentele şi preocupările extra-şcolare în domeniul cultural-artistic. Participând la aceste ateliere, copiii au ocazia să se convingă de faptul că pot crea lucruri minunate şi în acelaşi timp îşi pot dezvolta un hobby”, a declarat directorul muzeului, dr. Laurenţiu Guţică.

În cadrul atelierului de Quilling copiii se pot familiariza cu arta rulării hârtiei şi pot realiza diverse obiecte, precum felicitări sau decoraţii pentru lumânări. Tehnica quilling reprezintă un exerciţiu de concentrare, de antrenare a atenţiei, dar şi de imaginaţie şi dezvoltare a creativităţii. În cadrul atelierului de Paper Rolling elevii vor rula hârtie de ziar şi vor realiza suporturi pentru ouă de Paşti.

În cadrul atelierului de Pictură copiii se vor familiariza cu diferite tehnici, suporturi şi materiale inedite de decorat ouă şi realizat felicitări, vor afla când a apărut obiceiul ouălor colorate în Europa.

Nu mai puţin de 13 şcoli s-au înscris pentru a participa la aceste acţiuni, atât din Slatina, dar şi din Curtişoara.

Pentru noi înscrieri pot fi contactate Denissa Guţică-Florescu (0749 105 270), Claudia Balaş (0766 265 865), Iohana Popescu (0766 245 408) şi Iuliana Dumitrana (0741 547 667).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here