Caracalul a rămas fără viceprimar. Ion Mocanu, revocat din funcţie de majoriatea consilierilor

Viceprimarul municipiului Caracal, socialul-democrat Ion Mocanu, a fost revocat, în şedinţa consiliului local de marţi, din funcţie, la aproape doi ani şi jumătate de la numire.
 
Hotărârea prin care Ion Mocanu a fost revocat din funcţia de viceprimar a fost iniţiată de 16 consilieri, întrunind astfel condiţiile Legii 215/2001, care, în cazul revocării viceprimarului, cere majoritate simplă. Hotărârea a fost adoptată de aleşi cu 17 voturi „pentru” şi două abţineri. 
 
„Vă mulţumesc foarte mult pentru sprijinul acordat la numirea mea în funcţie şi pentru ajurotul acordat în această perioadă de aproape doi ani şi jumătate în care am ocupat această funcţie. Vă mulţumesc tuturor, chiar dacă, prin gândire, aţi fost un pic împinşi de la spate. Eu înţeleg situaţia şi, ca atare, aici mă opresc. Vă doresc să aveţi o altă gândire, o altă mentalitate, nu ca a mea”, a spus, ca un fel de adio uşor ironic, Ion Mocanu.
 Viceprimarul Caracalului a fost demis de o majoritate zdrobitoare: 17 la 2
 
Surse politice locale afirmă că viceprimarul ales în 2012 cu 15 voturi „pentru” a pierdut funcţia în contextul în care activitatea sa politică a lipsit cu desăvârşire în toată această perioadă. Ba, din contra, Ion Mocanu a sprijinit, în trecut, alte formaţiuni politice decât partidul care i-a oferit sprijin politic pentru ocuparea funcţiei de viceprimar.
 
După ce actul normativ adoptat marţi va primi viza de legalitate a prefecturii, consiliul local va fi convocat în şedinţă extraordinară pentru a fi propusă o altă persoană pentru funcţia rămasă vacantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here