Autorul crimei din strada Toamnei, Adrian Gălbenuşe, trimis în judecată de procurori. Detalii din dosar

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat cercetările în cazul crimei petrecute în 15 ianuarie 2015, pe strada Toamnei din Slatina, şi l-au trimis în judecată pe autor, Adrian Gălbenuşe, zis Adel. 

După două luni şi jumătate de cercetări, procurorii au concluzionat că au suficiente probe să îl acuze pe Adrian Gălbenuşe de omor calificat comis prin cruzimi.

„Din întreg ansamblul probator rezultă, fără dubiu, că inculpatul G.A. a săvârşit fapta de care este învinuit. Esenţiale în acest sens sunt raportul de constatare criminalistică, potrivit căruia s-a stabilit că urmele de sânge găsite pe pantalonii purtaţi la momentul săvârşirii faptei de către inculpat, aparţin victimei N.N., fiind pus în evidenţă un profil genetic identic cu profilul genetic al victimei, declaraţiile martorilor, aspectele relatate de aceştia fiind confirmate şi de către inculpat, recunoaşterea din grup a inculpatului de către martorii oculari, precum şi concluziile raportului de constatare medico – legală, din care rezultă că moartea numitei N.N. a fost violentă, fiind cauzată de hemoragia internă şi externă urmare a multiplelor plăgi tăiat şi înţepate-tăiate (înjunghiate), penetrante toraco-abdominal ce interesează organe interne (cord, plămân, ficat, splină) şi vase sangvine (aortă, carotidă), în condiţiile unei agresiuni individuale. Leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu un corp tăietor înţepător, au caracter vital, iar între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Adrian Gălbenuşe, de . de ani, şi-a ucis vecina de bloc în seara zilei de 15 ianuarie cu nu mai puţin de 14 lovituri de cuţit. Crima s-a petrecut în apropierea blocului în care cei doi locuiau, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv. Vecinii spun că femeia, Norica Niţu, se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Medicii sosiţi la faţa locului au numărat iniţial nouă plăgi înjunghiate, opt în zona toraco-abdominală şi una la nivelul gâtului, dar medicii legişti au stabilit că femeia a fost înjunghiată de 14 ori. Una dintre lovituri i-a fost fatală victimei, pentru că cuţitul adânc pătruns i-a secţionat vena jugulară şi carotida.

După crimă, autorul s-a plimbat nestingherit trei zile prin Slatina, Craiova şi Brebeni

Potrivit procurorilor, autorul crimei a declarat că, pe când se aflau pe scara blocului, el s-a lovit din greşeală de vecina, care l-ar fi înjurat. Pentru că, după ce a tras-o de haine, Norica Niţu ar fi început să ţipe, el a scos un briceag cu care a început să o înjunghie. Căzută la pământ, atacatorul a continuat să o lovească cu cuţitul pe femeia care, din cauza rănilor grave, a decedat pe loc. 

După faptă, deşi oraşul şi localităţile din jur colcăiau de poliţişti, Adrian Gălbenuşe s-a plimbat nestingherit prin Slatina, Craiova şi Brebeni, încercând să şteargă urmele crimei, aşa cum a înţeles el s-o facă. 

„Imediat după săvârşirea faptei, inculpatul a fugit de la faţa locului şi, după câteva ore, a plecat cu o maşină de ocazie spre Craiova. În jurul orelor 5.00- 6.00 dimineaţa, a doua zi, pe data de 16.01.2015, tot cu o maşină de ocazie, inculpatul a revenit în municipiul Slatina, cu intenţia de a se întoarce acasă, însă s-a speriat văzând că era prea multă lume în zona unde locuia, astfel că s-a deplasat în bazarul «Textila» pentru a cumpăra alte haine. Din bazar a cumpărat o geacă neagră şi o pereche de blugi şi, după ce a probat aceste haine, a rămas îmbrăcat în ele, iar hainele cu care fusese îmbrăcat la data săvârşirii faptei, respectiv blugi de culoare albastru deschis şi o geacă de piele de culoare galben închis, le-a pus în două pungi, aruncând blugii într-un tomberon din apropierea hotelului Senator. (…). După ce a aruncat acei blugi la tomberon, inculpatul G.A. a plecat cu acelaşi taxi în comuna Brebeni, jud. Olt, cu intenţia de a arunca şi geaca cu care fusese îmbrăcat la săvârşirea faptei. Ajuns pe raza comunei Brebeni, inculpatul s-a deplasat pe jos câţiva kilometri, de-a lungul pârâului Dîrjov şi, în afara localităţii, a aruncat geaca cu tot cu plasă în pârâu”, se arată în referatul procurorilor. 

Adrian Gălbenuşe este văr cu sportivul Cristian Gălbenușe, înjunghiat mortal de un tânăr de etnie romă, Florian Gulie, într-un scandal petrecut, la mijlocul anului trecut, într-un pub din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here