Captură de peste 40 kg de droguri la Caracal. Printre suspecţi, fiul unui inspector din primărie

Procurorii DIICOT au făcut, joi, o captură-record de droguri de mare risc în municipiul Caracal. La audieri au fost aduse cinci persoane, printre suspecţi numărându-se şi fiul unui inspector din cadrul Primăriei Caracal.

Procurorii au capturat 41 de kilograme de droguri de mare risc în timpul unui flagrant, în vreme ce suspecţii tocmai ridicau de la Poştă cinci colete în care se găseau stupefiantele.

La audieri au fost aduse patru persoane, dintre care doi suspecţi, unul dintre aceştia fiind fiul unui inspector din primărie. Este vorba de Ciprian Victor Constantin Dinu, de 28 de ani, fiul lui Viorel Dinu, inspector în cadrul Primăriei Caracal şi şeful Cantinei Sociale a municipiului. Printre persoanele aduse la audieri se mai numără suspectul Alexandru Vasile Salan, dar şi soţia inspectorului Dinu, aceasta în calitate de martor. Procurorii au făcut şi două percheziţii la domiciliile celor doi suspecţi, de unde au ridicat mai multe telefoane mobile, memory stick-uri, muguri de cannabis, dar și alte tipuri de droguri.

Drogurile ridicate de procurori la în sediul Poştei proveneau din Etiopia și Kenya şi urmau să ajungă, potrivit anchetatorilor, pe pieţe din Austria şi Anglia. Potrivit procurorilor, contactele externe ar fi fost stabilite de Ciprian Dinu, care s-a aflat nu demult în Kenya.

Familia Dinu deţine mai multe spaţii comerciale în Piaţa Victoriei din centrul municipiului Caracal, închiriate unor firme. Viorel Dinu, ofiţer pensionar, ocupă funcţia de şef al Cantinei Sociale din 2012, susţinut, se pare, de actualul primar al municipiului, Eduard Ciocăzanu. În februarie 2015 Dinu a susţinut concurs pentru postul de inspector în cadrul primăriei, pe care l-a promovat. De conducerea cantinei tot el se ocupă, conducerea primăriei invocând lipsa unei persoane potrivite pentru acest post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here