Vâlcov a recunoscut că a primit mită 1,5 milioane de euro: Banii găsiți în casă îi aveam de la trei nunți și un botez

Darius Vâlcov a recunoscut că a primit șpagă 1,5 milioane de euro de la Theodor Berna. Declarațiile lui Vâlcov au fost făcute în cadrul unui autodenunț în care fostul ministru al Finanțelor a precizat că în cursul anului 2012, după ce și-a dat demisia din funcția de primar, a avut o discuție cu apropiații săi Ionuț-Daniel Bărbulescu, Andra Loredana Bărbulescu, Lucian Petruţ Şuşală, Mihaela Şuşală şi Anca Guşatu, despre înfiinţarea unor firme şi dezvoltarea afacerilor în funcţie de abilităţile fiecăruia.

Potrivit denunţului, în cadrul respectivelor discuţii, Darius Vâlcov le-a spus că îi poate împrumuta cu bani pentru a-i folosi în dezvoltarea afacerilor, dar în timp doreşte să îi fie returnaţi. Cu privire la provenienţa banilor, el a  precizat că aceştia proveneau de la cele trei nunti şi un botez, dar şi din banii cash pe care îi avea în casă. Tot atunci persoanele menţionate au propus Darius Vâlcov, iar acesta a acceptat, ca o parte din profitul obţinut să-i fie remis acestuia, scrie EVZ.

Procurorii DNA au solicitat marţi judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here