„Şcoala Altfel”: Elevii de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina, o zi în „umbra” jandarmilor

Elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din Slatina au participat, miercuri, în cadrul programului Job Shadow Day, la mai multe acţiuni de pregătire organizate la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Participanţilor le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, autospecialele de intervenţie şi câinii de serviciu.

Elevilor le-au mai fost prezentate atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române, condiţiile generale de admitere la instituţiile de învăţământ superior şi postliceal, au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum şi revista Lege şi ordine editată de Jandarmeria Olt.

În cadrul activităţilor organizate, tinerii au interacţionat cu jandarmii, au putut îmbrăca o parte din echipamentul acestora şi au asistat la o şedinţă de tragere cu armamentul din dotare executată de către efective din cadrul structurilor mobile de intervenţie.

„Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în «umbra» jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, cum se pregătesc jandarmii, să înveţe mai multe despre un loc de muncă, competenţele necesare şi responsabilităţile aferente lui“, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here