Excesele alimentare au făcut din nou sute de victime în Olt, de Paşte. Peste 450 de solicitări la Ambulanţă

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina s-au confruntat cu sute de cazuri medicale în preajma Paştelui, cu o medie zilnică foarte mare faţă de o zi obişnuită, majoritatea cazurilor pe fondul exceselor alimentare.

Aşadar, ambulanţele au lucrat din plin, fiind solicitate în peste 450 de cazuri de sâmbătă până marţi dimineaţă. N-au lipsit violenţele fizice după ce unii au făcut exces şi de alcool.

„În perioada 11 – 14 aprilie am avut 451 de solicitări, cu o medie zilnică mai mare decât într-o zi obişnuită. Au fost pacienţi cu boli cronice, cu hipertensiune arterială şi cu diabet zaharat care s-au decompensat. Au fost apoi persoane care au ţinut post înainte de Paşte şi care apoi au mâncat exagerat. Au fost şi agresiuni pe fondul consumului de alcool, aşa cum se întâmplă în preajma sărbătorilor mari”, a declarat Mădălina Deloreanu, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina au ajuns, în perioada 11 – 13 aprilie, nu mai puţin de 423 de pacienţi, în medie circa 130 de solicitări pe zi. Dincolo de câteva cazuri medicale grave transferate la spitale din Craiova şi Bucureşti, medicii au avut de-a face cu pacienţi care au mâncat şi au băut peste limită.

„Sâmbătă, 11 aprilie, au fost 113 solicitări, duminică am avut 133 de solicitări, iar luni, după Paşte, au fost 177 de cazuri, deci în creştere de la o zi la alta. Au fost şi situaţii deosebite, nişte cazuri medicale care au fost transferate la Bucureşti şi Craiova, come din accident vascular şi un politraumatism prin accident rutier, pacientul fiind transferat, duminică, la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti. În rest, situaţii obişnuite pentru această perioadă, distensii ca urmare a excesului alimentar, astfel de cazuri predominând luni, pe 13 aprilie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Cornel Moisă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here