Basarabeanul Vasile Sitari va expune pictură la Galeria „Artis” din Slatina. Vernisajul, în 16 aprilie

Galeria „Artis” din Slatina a Muzeului Judeţean Olt va găzdui, de joi, o expoziţie de pictură semnată de artistul plastic basarabean Vasile Sitari.

Intitulată „Spectrum”, expoziţia va fi vernisată joi, 16 aprilie, începând cu ora 18.00, eveniment la care vor fi prezenţi mai mulţi artişti şi şefi ai unor instituţii de cultură locale.  

Vasile Sitari s-a născut la 1 februarie 1971, în Republica Moldova, a studiat la Colegiul Republican de Arte Plastice “Al.Plămădeală” şi la Academia de Muzică,Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, unde şi predă ca lector superior, la Catedra de Limbaj Vizual.

A participat cu lucrări la mai multe expoziţii republicane şi la peste 40 de expoziţii internaţionale. În 2013 a obţinut premiul II la Bienala Internaţională de Grafică de la Chişinău, iar în 2014 a obţinut premiul I la pictură a celei de-a XII-a ediţii a Bienalei “Gheorghe Petraşcu” de la Târgovişte. România 2014.

Lucrări ale sale se găsesc în colecţii publice din Republica Moldova (Muzeul Naţional de Arte), Federaţia Rusă (Muzeul de Arte Kaliningrad), dar şi din România (Muzeul Judeţean «A. Sacerdoţeanu» şi Muzeul de Artă «Casa Simian» din Râmnicu Vâlcea, Memorialul «Nicolae Bălcescu» Râmnicu Vâlcea, Complexul Naţional Muzeal «Curtea Domnească» – Muzeul Judeţean de Artă Târgovişte etc.). De asemenea, lucrări semnate de autorul basarabean se găsesc şi în colecţii particulare din Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Moldova, România, Rusia, SUA, Slovacia, Coreea şi Polonia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here