Cătălin Rotea, luat sub aripă de Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării Regionale, pe post de consilier

Aşa cum OLT-ALERT anunţa în urmă cu o săptămână, Cătălin Rotea a pierdut postul de şef de cabinet al ministrului Finanţelor Publice. De miercuri, Rotea ocupă un post de consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea, noul său protector.
 
Concediul de odihnă în care a intrat Cătălin Rotea în urmă cu circa două săptămâni nu a fost unul întâmplător, ci a reprezentat o perioadă de tranziţie de la un post la altul, în urma pierderii funcţiei de şef de cabinet al ministrului Finanţelor Publice, anunţată încă din 8 aprilie de OLT-ALERT. Rotea a pierdut funcţia în urma unei discuţii cu noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, consumată imediat ce acesta a revenit în patrie din SUA, unde a fost chemat la ordin în virtutea noii sale funcţii. Fostul prefect al Oltului nu părăseşte, însă, Capitala, el ocupând, de miercuri, un post de consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, păstorit de vicepremierul Liviu Dragnea. Interpelat pe acest subiect, Cătălin Rotea a confirmat informaţia.
 
Cătălin Rotea a părăsit PNL în favoarea PSD în toamna anului trecut, răspunzând astfel afirmativ ofertei făcute de ministrul de atunci al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, aceea de a ocupa funcţia de şef de cabinet. Pierderea acestei funcţii a venit în mod firesc după ce Vâlcov a demisionat în contextul punerii sale sub urmărire penală pentru trafic de influenţă în dosarul în care este acuzat că a primit o şpagă de două milioane de euro de la omul de afaceri Theodor Berna, căruia i-a înlesnit încheierea mai multor contracte de lucrări finanţate din fonduri europene.
 

Cătălin Rotea a intrat în politică în urmă cu câțiva ani, fostul președinte al PNL Olt, Ioan Ciugulea, încredințându-i, în 2011, funcția de secretar al organizației județene. Tot cu ajutorul lui Ciugulea, în 2012 el a fost ales consilier județean, calitate părăsită pentru a ocupa funcția de șef al Gărzii de Mediu Olt, tot sub protecția fostului președinte al PNL Olt. Imediat după debarcarea lui Ioan Ciugulea din fruntea liberalilor olteni, Cătălin Rotea ajunge, la doar 29 de ani, sub prețuirea noului lider al PNL Olt de data aceasta, deputatul Gigel Știrbu, să reprezinte guvernul în județ din postura de prefect, funcție din care a fost eliberat în martie 2014. După revenirea în PNL, Rotea a ocupat cea mai înaltă funcţie a sa în partid, aceea de secretar regional pentru Oltenia, partidul încredinţându-i şi calitatea de candidat la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, pe un loc neeligibil însă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here