Fermierii pot depune, de miercuri, cererile pentru plata pe suprafaţă şi pentru subvenţia la animale

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Olt primeşte, de miercuri, cereri de plată pe suprafaţă şi pentru acordarea subvenţiei la animale din partea fermierilor care îndeplinesc condiţiile legale.
 
Fermierii pot depune cereri de plată pe suprafaţă şi pentru subvenţia pe cap de animal începând de miercuri, a anunţat directorul APIA Olt, Marinel Oaşă, campania de primire a cererilor durând până în data de 15 iunie. În afara modificării termenului de depunere (până anul trecut perioada de depunere a cererilor era martie – mai), noutatea absolută în acest an este aceea că fermierii nu vor mai depune cereri separate, ci vor aplica folosind un singur formular atât pentru plata pe suprafaţă, cât şi pentru subvenţia la animale. Pentru ca nici un fermier să nu rămână pe dinafară la acest capitol, APIA Olt va lucra, săptămână de săptămână, şi în week-end. 
 
„La nivelul instituţiei noastre se va lucra şi în week-end, în fiecare zi de sâmbătă, astfel încât nici un fermier să nu rămână cu cererea nedepusă”, a declarat Marinel Oaşă.
Şeful APIA Olt susţine că se aşteaptă ca şi în acest an să fie depuse, ca în 2014, aproximativ 40.000 de cereri, urmând ca în octombrie să fie stabilite noile valori ale subvenţiilor.
 
„După perioada de depuneri va urma, între 15 iulie şi 1 decembrie, o perioadă de controale. Primele plăţi (avansul) vor fi făcute pe anul în curs începând cu data de 16 octombrie, urmând ca restul plăţilor să fie făcute până cel mai târziu 30 iunie 2016. Acesta este termenul legal, dar, după cum se ştie, până la finele lunii aprilie fermierii au avut mereu banii în cont”, a mai spus directorul APIA Olt.
Anul trecut fermierii au depus cereri pentru plata pe suprafaţă pentru 338.000 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here