Postul de şef al ISU Olt, scos la concurs după ce col. Marian Pică s-a pensionat. Cine se luptă pentru funcţie

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a scos la concurs cinci posturi de conducere de inspector şef, printre care se numără şi postul de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, în contextul în care actualul şef al pompierilor olteni, colonelul Marian Pică, s-a pensionat. Surse din cadrul inspectoratului susţin că până acum la concurs s-ar fi înscris prim-adjunctul inspectorului-şef, locotenent-colonelul Adrian Tănase, şi colonelul Dorel Predescu, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Olt.
Dosarele de recrutare trebuie transmise de cei interesaţi la Direcţia Resurse Umane a IGSU, până cel mai târziu vineri, 17 aprilie 2015. Concursul va fi organizat în data de 28 aprilie, începând cu ora 14.30. Candidaţilor li se cere, ca pregătire de bază, studii de bază de lungă durată sau studii universitare cu licenţă în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri sau în cadrul unei instituţii militare de învăţământ, precum şi studii postuniversitare sau studii universitare de masterat, în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau în domeniul management. Candidaţilor li se mai cer cursuri de perfecţionare în managementul situaţiilor de urgenţă sau în domenii conexe.
Pentru a participa la concurs, candidaţii (ofiţeri) trebuie să fie încadraţi în unităţi sau structuri militare ori de poliţie, să aibă gradul miliatr de cel puţin căpitan, să aibă o vechime în muncă de cel puţin 10 ani în Ministerul Afacerilor Interne, să aibă cel puţin trei ani în funcţii de conducere în unităţi ale MAI, să nu fi fost sancţionat disciplinar (excepţie fac sancţiunile disciplinare radiate) şi să fi obţinut în ultimii trei ani cel puţin calificativul „Foarte bun” la aprecierea de serviciu pentru cadre militare, respectiv „Bine” la evaluarea anuală pentru poliţişti. De asemenea, ei trebuie să fie declaraţi apţi medical şi psihologic pentru funcţii de conducere în condiţiilor reglementărilor interne în vigoare.

Concursul pentru postul de inspector şef al ISU Olt este organizat în condiţiile în care actualul şef al inspectoratului, colonelul Marian Pică, a fost pensionat începând cu data de 22 martie, atribuţiile funcţiei fiind preluate de prim-adjunctul său, locotenent-colonelul Adrian Tănase. Predarea-primirea oficială a comenzii va avea loc vineri, 17 aprilie, pe platoul din faţa Prefecturii Olt, în cadrul unui ceremonial care va începe la ora 11.00 şi la care va participa şiprim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent-colonelul Daniel Dragne.

În cursa pentru ocuparea funcţiei s-au înscris trei candidaţi, potrivit unor surse OLT-ALERT. Printre aceştia s-ar număra primul-adjunct Adrian Tănase, dar şi colonelul Dorel Predescu, şeful Centrului Operaţional din cadrul ISU Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here