Vedete de top ale folclorului românesc la ediţia din acest an a Festivalului „De dor, de primăvară” Caracal

Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, care va fi organizată peste câteva zile, Festivalul de folclor „De dor, de primăvară” de la Caracal îi va avea, ca vedete, în acest an pe îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu și Claudia Torop.

Festivalul va fi organizat de Primăria Caracal, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal Caracal, în zilele de 23 şi 24 aprilie, când publicul caracalean va avea parte de recitaluri de muzică populară susținute de interpreți consacrați precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Gelu Voicu și Claudia Torop. Evenimentul se va desfășura pe scena Teatrului Național.
Concursul de interpretare pentru soliști vocali și instrumentiști va avea loc în prima zi a festivalului, începând cu ora 18. În aceeaşi zi, de la ora 20.00, vor susţine recitaluri de muzică populară Cosmina Gherghinescu, câștigătoarea ediției precedente, și Mariana Ionescu Căpitănescu. Vineri, 24 aprilie, va avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaților, urmate, de la ora 19.00, de recitalurile susţinute de Claudia Torop și Gelu Voicu.

Componența juriului la această ediție va fi asigurată de Gheorghiţa Nicolae (preşedinte), Claudia Torop, director artistic la Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului” şi de Daniel Voicu, dirijorul orchestrei Centrului Cultural Municipal Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here